‘Gladiadors. Herois del Coliseu’, l’aposta expositiva internacional del MARQ per a l’any 2022

El Museu Arqueològic de la Diputació d’Alacant (MARQ) acollirà a partir del mes d’abril l’exposició internacional Gladiadors. Herois del Colosseu’. Així ho ha anunciat la vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, que ha mostrat la seva satisfacció per “l’inici d’un nou projecte expositiu de la mà del Colosseu de Roma i amb nou museus i institucions més d’Itàlia”.

La titular de Cultura ha destacat que “es tracta de la primera mostra internacional que es realitza en col·laboració amb el Colosseu de Roma, com saben Patrimoni de la Humanitat i una de les set meravelles del món modern”. La proposta monogràfica estarà comissariada per la doctora Rosella Rea, exdirectora del Parc Arqueològic del Coliseu, i la seva presentació nacional tindrà lloc la propera setmana a l’estand del Patronat Provincial de la Costa Blanca a FITUR, que se celebrarà al recinte d’IFEMA a Madrid.

La diputada de Cultura ha avançat alguns detalls de la mostra, que romandrà a Alacant d’abril a octubre del present exercici. Inclou una destacada selecció de peces, algunes de les quals mai no han estat exposades fora d’Itàlia, que es distribuiran a les tres sales temporals del museu. El plantejament expositiu està d’acord amb la línia innovadora que caracteritza el MARQ i aposta per accions interactives i recursos audiovisuals i didàctics per als visitants més joves.

Julia Parra ha mostrat el seu convenciment que “aquesta nova exposició temporal permetrà a la província d’Alacant seguir ocupant un lloc privilegiat al panorama museístic nacional i internacional”, en al·lusió a l’èxit aconseguit per projectes anteriors, com el d’Etruscos. L’alba de Roma’, que romandrà al museu fins al 20 de març després d’ampliar-se el període expositiu per l’interès despertat.

Amb Gladiadores, la diputada ha mantingut que “tornem a portar al museu arqueològic una mostra que es troba entre les millors propostes culturals que s’oferiran aquest any, i no només a Espanya”. L’exposició, d’interès internacional, ha visitat nombrosos museus d’altres països, com Austràlia, els EUA, el Canadà, Bèlgica, Dinamarca, els Països Baixos o França.

Pel que fa a l’exposició ‘Els guerrers de Terracota de Xi’an’, la vicepresidenta de la Diputació ha confirmat el retard de la seva arribada per raons estrictament relacionades amb la pandèmia. Ha aclarit que “la nostra intenció és continuar treballant perquè finalment pugui venir a Alacant”, una decisió que compta amb el suport unànime tant de la Comissió Executiva com del Patronat del museu.

Julia Parra ha afirmat que es manté el contacte amb els museus de Shaanxi i Xi’an i amb les ambaixades de la Xina a Madrid i d’Espanya a Pequín “per activar-ho tot un cop un cop el Govern xinès ens doni llum verda, i això serà quan les autoritats xineses considerin que la situació sanitària és adequada”. La diputada s’ha compromès a fer tot el que estigui a la nostra mà, amb l’esperança de reprendre el projecte a finals d’any.

La vicepresidenta, acompanyada pel director gerent de la Fundació MARQ, José Alberto Cortés, i el director del Museu, Manuel Olcina, ha agraït el seu esforç i la seva contribució al prestigi internacional aconseguit pel MARQ.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: