EducacióMunicipisPolítica

Educació inverteix 113.000 euros en 27 projectes d’innovació educativa de 49 escoles i instituts de la Marina Alta

La directora general d’Innovació Educativa i Ordenació, Reis Gallego, ha visitat el CEE Gargasindi de Calp-Benissa i l’IES Sorts de la Mar per conéixer els programes d’innovació educativa que impulsen aquests dos centres amb el suport de la Conselleria d’Educació.

El CEE Gargasindi i l’IES Sorts de la Mar són dos dels 49 centres de la Marina Alta on el departament del conseller Vicent Marzà inverteix aquest curs un total de 113.000 euros per desenvolupar 27 projectes d’innovació educativa relacionats amb la sostenibilitat i la conscienciació ambiental, la inclusió educativa i la transformació dels patis en espais coeducadors.

La directora general ha compartit junt amb l’equip docent del CEE Gargasindi els avanços en el projecte d’accessibilitat cognitiva que impulsa aquesta escola especialitzada en l’atenció a l’alumnat amb diversitat funcional i que amb el títol ‘Entorns Amigables’ compta amb el suport de la Conselleria, que inverteix 2.900 euros en el projecte.

L’accessibilitat universal és la qualitat dels entorns perquè qualsevol persona puga participar i gaudir d’aquests independentment de les seues capacitats o necessitats. L’accessibilitat cognitiva n’és una part i engloba totes aquelles accions que milloren la comprensió i la utilització dels entorns, els serveis i els productes.

D’aquesta manera, el projecte ‘Entorns Amigables’ aprofundeix en la lectura fàcil com a recurs per a millorar l’accés i la comprensió de textos i documents, tant de l’àmbit educatiu com de l’entorn comunitari.

La lectura fàcil és un mètode per fer més comprensibles els textos per a totes les persones, eliminant barreres per a la comprensió, l’aprenentatge i la participació, i no sols abasta el text, sinó també es refereix a les il·lustracions i la maquetació de tota classe de textos, missatges escrits i cartelleria.

Per altra banda, l’IES Sorts de la Mar porta endavant aquest curs un projecte d’innovació educativa global de centre que atrau més de 9.800 euros d’inversió de la Conselleria amb l’objectiu de crear un jardí cultural i sostenible en aquest institut de Dénia.

Aquest projecte, que porta per títol ‘Jardí Cultural i Sostenible, consisteix a plantar plantes i sembrar llavors en un espai d’uns 2.000 m2 amb la finalitat d’aconseguir un jardí cultural, sostenible, inclusiu, innovador, tridimensional, històric, teatralitzat, poètic, musical, turístic, atractiu i ambiciós.

Els projectes d’innovació globals impliquen almenys el 70 % del professorat de cada centre educatiu i s’estrenen aquest curs en 62 centres, un d’ells l’IES Sorts de la Mar de Dénia, que disposaran de més de mig milió d’euros per a transformar el seu model educatiu.

La Conselleria d’Educació potencia aquest curs 721 projectes d’innovació educativa de 809 escoles i instituts valencians, amb una inversió que supera els 1,9 milions d’euros. Des de 2016, el departament del conseller Vicent Marzà ha invertit més de 9,2 milions d’euros en projectes d’investigació i innovació educativa. Aquest esforç continuat ha permés arribar fins a 3.549 projectes de centres educatius amb l’objectiu de modernitzar i millorar les metodologies d’ensenyament.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint