Gascó acusa Educació de “responsabilitzar el col·lectiu d’infermeria de possibles contagis en els centres escolars”

La portaveu d’Educació de el Grup Popular, Beatriz Gascó, ha assenyalat que assenyalat que “és una temeritat responsabilitzar el col·lectiu d’infermeria de possibles contagis en els centres escolars com fa Educació”.

Gascó ha denunciat així la prohibició expressa de la Conselleria d’Educació d’accés als col·legis a les infermeres escolars contractades per diferents ajuntaments per prestar els seus serveis.

Per a la diputada popular, “prohibir a les infermeres accedir als col·legis és una cacicada de Puig. Exigim una rectificació immediata per part d’Educació, amb una instrucció desdient les ordres de el director territorial en què diu expressament que les infermeres poden ser qui s’encomani “.

Així mateix, Gascó ha indicat que “és lamentable que des del Consell no dubtin mentir quan tenim la prova. El Consell fa de la mentida una eina habitual per tapar les seves vergonyes. Si tant problema hi ha, que dictin noves instruccions i implantin la infermeria escolar d’una vegada “.

“La infermeria escolar és un model útil per prevenir el Covid, una cosa necessària i que hauria de ser prioritari. Que no vulguin invertir i posar-lo en marxa és un endarreriment, però que a sobre boicotegin als ajuntaments que ho faciliten és vergonyós, en un atac evident als municipis. Per netejar els centres, construir escoles o rastrejar els brots són vàlids, però per fer PCR o contractar infermers no “.

Beatriz Gascó ha recordat que el PP va implantar la infermeria escolar en els Col·legis d’Educació Especial amb més de vuitanta professionals. “En aquests moments, la comunitat educativa està farta de tanta improvisació i confusió en Educació, allunyat dels problemes reals dels centres. Comencen a donar-se casos positius en molts centres i hi ha molts dubtes entre els equips docents als quals la Conselleria no dóna cap resposta. Hi continua havent moltes qüestions en l’aire que deixen als docents en situació d’incertesa i que, amb la presència d’un professional de la salut en el centre, es resoldrien sense major problema “.

Gascó ha assenyalat que “des del mes d’abril venim demanant test massius i diaris i la presència de la infermeria escolar. En lloc de donar solucions, eines i seguretat es dediquen a prohibir i intentar obstaculitzar la tasca d’aquells que intenten posar solucions “.

Finalment, la diputada popular ha assenyalat que “Marzà i Puig semblen dos piròmans que, en lloc de facilitar mitjans per evitar el foc, limiten els mitjans per apagar i abandonen a la seva sort als docents. Veiem falta de previsió, desajustos, mentides, decisions unilaterals, absència de test i se segueix sense garantir la seguretat dels docents ni es donen instruccions clares. Està en joc la salut dels valencians i no és un tema que s’hagi de prendre a broma “.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: