Gabriela Bravo reclama una llei integral contra el tràfic amb fins d’explotació sexual

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha reclamat una llei integral contra el tràfic amb fins d’explotació sexual, “no només per poder lluitar eficaçment contra una de les formes més aberrants d’atemptat contra els drets humans que mercantilitza el cos de la dona” sinó per poder eradicar la prostitució en atacar el problema des del seu origen”.

La consellera ha obert la Jornada Informativa sobre Tracta d’éssers humans amb fins d’explotació sexual, que s’ha celebrat aquest dimecres a València i en què han participat representants de forces i cossos de seguretat de l’Estat, agents d’igualtat i altres professionals serveis socials i Assistència a les Víctimes del Delicte.

En la seva intervenció, la consellera ha recordat que el 70% de les víctimes del tràfic són dones i nenes que són destinades a la prostitució i que les xarxes criminals que trafiquen amb elles “es mouen gràcies als avantatges que ofereix el món globalitzat” , per la qual cosa la seva persecució “és molt difícil per a les forces i cossos policials”.

A més, la consellera ha denunciat que la legislació penal sobre tracta “segueix sent insuficient ja que fins al 2010 ni tan sols estava tipificat com a fet delictiu”. En aquest sentit, ha lamentat que “mentre seguim discutint sobre abolir o regular la prostitució, seguirem fomentant el tràfic d’éssers humans amb finalitat d’explotació sexual que és la que nodreix aquesta activitat que converteix les dones en mercaderia”.

Per aquest motiu, “vam posar en marxa el Fòrum Valencià per l’Abolició de la Prostitució” i per això “continuarem treballant amb totes les entitats, ajuntaments i operadors jurídics perquè no només necessitem canviar la llei, sinó també canviar mentalitats per seguir empenyent i acabar amb aquest esclavatge que, com a societat democràtica, ens avergonyeix tots”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: