El PPCS proposa a Diputació una línia de bons comercials que permeti fer front amb 5 milions d’euros a un IPC de l’11,7%

El Partit Popular de Castelló ha registrat a la Diputació una iniciativa en defensa de famílies, autònoms i pimes que garanteixi “la seva protecció” en un escenari econòmic “cada vegada més asfixiant per als castellonencs”. La proposta la defensa el diputat provincial i portaveu del Grup Popular a la Diputació, Salvador Aguilella, que planteja l’aprovació “de forma immediata” d’una línia de bons comercials dotats amb 5 milions d’euros “perquè, juntament amb els ajuntaments, aquesta Diputació ajudi les famílies més necessitades a adquirir productes bàsics que avui paguen un 11,7% més cars”.

El repte és defensar el territori, “i al PP ho tenim clar. L’objectiu és adquirir als negocis de quilòmetre zero, ajudar els petits comerços i reforçar la seva activitat en un moment en què molts treballen a ingressos zero”. “Aquesta situació, provocada per un escenari econòmic en què els productes bàsics es paguen a preu d’or, exigeix ​​de les administracions públiques la màxima implicació”. “I és aquí on la Diputació ha d’estar a l’alçada de les circumstàncies per auxiliar els que demanen socors per evitar un escenari d’emergència social que ningú no desitja”.

Al PP, assenyala Aguilella, “estem compromesos amb el futur i les oportunitats de les famílies, amb el desenvolupament i suport a les pimes i autònoms, i amb el creixement de la seva activitat. Per aconseguir-ho, cal apostar-hi”.

Així les coses, aquesta línia de bons comercials se suma a un fons que doni suport a famílies, petites empreses i autònoms amb 5 milions per lluitar contra la pobresa energètica. L’alça dels preus amb una inflació de l’11,7%, l’increment dels carburants, la pujada de la tarifa elèctrica i l’increment de l’atur, que el mes d’agost passat va sumar 842 veïns a les llistes, “són senyals que no podem ignorar”. I per això “plantegem mesures útils, directes i eficaces, que responguin a les necessitats dels nostres veïns, les que nosaltres escoltem i que busquem solucions”.

Les que PSOE i Compromís rebutgen des del novembre del 2021, data en què el PP planteja per primera vegada aquest fons contra la pobresa energètica que torna a reclamar al març, amb el suport econòmic que donen els romanents de tresoreria. Amb la segona negativa dels dos partits, dirigents i socis a la Diputació, el PP manté “la urgència de crear aquest fons”. “No podem deixar caure aquesta província i al PP estem convençuts no només que es pot actuar sinó que cal actuar”, assenyala Aguilella.

La iniciativa, que es debatrà al ple de dimarts que ve 27 de setembre, insta el Govern d’Espanya a adoptar mesures per tallar la inflació i exigeix ​​de la Generalitat i del Govern d’Espanya la deflactació de la tarifa de l’IRPF. “Hi ha solucions i s’han d’aplicar”, ha conclòs el portaveu del PPCS a Diputació.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: