Gabriela Bravo informa els responsables dels municipis afectats per l’incendi de Villanueva de Viver de la immediata posada en marxa de l’oficina tècnica postemergència

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s’ha reunit aquest dimarts amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats per l’incendi de Villanueva de Viver, declarat el 23 de març passat. Bravo ha informat als representants municipals que “de manera immediata es posarà en marxa l’oficina tècnica postemergència, la seu de la qual estarà a Montanejos i des de la qual es donarà tot el suport tècnic necessari als ajuntaments per posar en marxa les valoracions de dades ocasionades per l’incendi”.

La titular d’Interior ha detallat que, una vegada creada l’oficina, “el personal tècnic es desplaçarà als diferents municipis i serà la Generalitat la institució que aporti l’equip de peritatge, que haurà de fer com més aviat millor les avaluacions de danys en infraestructures públiques i privades danyades a causa del foc”.

Bravo, que prèviament ha visitat els municipis de Villanueva de Viver i Fuente la Reina, ha posat a la seva disposició tots els recursos de què disposa l’Administració autonòmica amb l’objectiu de recuperar la normalitat el més aviat possible. “Després de l’emergència, el nostre objectiu fonamental és que la tramitació administrativa sigui àgil per a la tornada a la normalitat i que les ajudes arribin com més aviat millor a les persones afectades”.

Durant la reunió, Bravo ha traslladat que, en paral·lel, la Generalitat treballa en la posada en marxa d’un pla de recuperació integral de les comarques de l’Alt Palància -afectada pels incendis de l’estiu passat- i l’Alt Millars. Aquest pla incorporarà mesures dirigides, tant a reduir els efectes de la despoblació, com a incentivar l’activitat agrícola, millorar el turisme i la gestió del nostre territori”.

En aquesta línia, la consellera ha posat en valor “la gran importància que per a aquests municipis suposa tenir cura de l´entorn natural”.

L’incendi de Villanueva de Viver ha afectat un total de 4.723 hectàrees, de les quals 3.600 hectàrees són de superfície forestal i la resta, 269, corresponen a terreny no forestal.

Coordinació d’efectius a la restitució de serveis

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) és l’organisme responsable de coordinar totes les actuacions dels diferents departaments del Consell i amb altres administracions públiques per aconseguir tornar a la normalitat de totes les zones que s’han vist afectades per lincendi forestal.

Gabriela Bravo ha recordat que durant l´emergència s´ha treballat amb els diferents departaments de l´Administració per a la restitució dels serveis essencials. “S’ha gestionat la recuperació del subministrament d’aigua, la seva anàlisi de potabilitat, el subministrament elèctric i la telefonia. A més, per tornar als municipis afectats, també s’ha atès prèviament la neteja de carreteres o les particularitats sanitàries dels diferents veïns i veïnes que van haver d’abandonar els seus municipis davant l’avenç de l’incendi”, ha conclòs.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: