Gabriela Bravo defensa els plans d’emergència municipal com a eina d’anticipació als efectes de l’emergència climàtica

La consellera d’Interior, Justícia i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha defensat avui la importància dels plans d’emergència municipal com a “eina bàsica d’anticipació als efectes greus de l’emergència climàtica”.

La responsable d’Interior, que ha inaugurat a Benferri el monòlit d’homenatge als organismes que van intervenir durant la DANA que va assotar el Baix Segura el 2019, ha defensat la importància d’“avaluar els riscos i aplicar mesures de control davant futures emergències”. En aquesta línia, ha indicat que la Generalitat “ha fet un treball considerable de conscienciació als ajuntaments sobre la importància dʻaquestes eines, que marquen les directrius bàsiques per actuar davant de futurs episodis derivats de lʻemergència climàtica”.

Actualment, el 92% dels municipis de la Comunitat Valenciana ja disposa de Pla Territorial Municipal, un document marc de caràcter obligatori que garanteix la màxima protecció per a les persones, el medi ambient i els béns, que puguin resultar afectats en qualsevol situació d’emergència. Bravo, que ha visitat també l’exposició commemorativa amb l’alcalde Luis Vicente Mateo, ha assenyalat que Benferri “és un exemple clar de com cada any són més els ajuntaments que se sumen a la petició de noves subvencions per a l’elaboració de plans d’emergències” . El 2022 –ha continuat- “ja són 297 els municipis que s’han acollit a aquests ajuts de la Generalitat”.

Per això, ha agraït el compromís amb la prevenció i seguretat d’alcaldes i alcaldesses. “Comptem amb més eines de prevenció i estem més preparats, però no ens conformem. Com a Administració Pública continuarem vigilants per mantenir totes les mesures d’anticipació que estiguin al nostre abast per mitigar els efectes d’aquests episodis derivats del canvi climàtic que ens tenallen cada cop amb més freqüència”, ha afegit.

Exemple com a persones i com a societat

La consellera d’Interior ha destacat el paper dels diferents organismes que van participar durant els dies 12, 13 i 14 de setembre de 2019 a les tasques de lluita contra els efectes de la DANA que va assotar el Baix Segura. “Van ser hores molt crítiques en què va resultar crucial l’estreta col·laboració entre organismes i institucions, un esperit d’unió que queda plasmat al monòlit que avui s’inaugura”, ha subratllat.

“Cossos i forces de seguretat, serveis d’emergències, bombers, efectius de la UME, voluntariat de Protecció Civil i altres organismes van mostrar una vegada més la seva gran professionalitat als centenars d’actuacions que es van practicar”, ha afirmat Bravo, que ha afegit que “com a persones i com a societat vam tornar a ser un exemple. Ens unim en un front comú per atendre les necessitats més urgents dels damnificats”.

La Generalitat, ha dit, “ha actuat en tres dimensions; la resposta immediata a l’emergència, la reconstrucció i la prevenció”. En aquest sentit, ha recordat les ajudes integrades al pla Renhace i les actuacions del Govern, “un escut contra inundacions, que dota de més i millors infraestructures aquest territori i suposa, a més, un impuls econòmic per a la comarca”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: