Francesc Colomer lliura a Villena i Elx els distintius de qualitat turística Sicted

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha lliurat a Villena i Elx els distintius del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola a Destino (Sicted) a entitats dels dos municipis que avalen la seva aposta per l’excel·lència turística.

En el cas de Villena, han estat nou serveis els que han rebut el reconeixement Sicted per primera vegada, entre els quals hi ha restaurants, cafeteries, un celler, un museu, una empresa de turisme actiu, o l’acadèmia de tennis de Juan Carlos Ferrero. A més, quatre serveis més de la localitat, han renovat el distintiu.

A Elx un total de 27 empreses i serveis turístics han renovat aquest segell de qualitat turística, fet que demostra que les empreses que van rebre el distintiu continuen treballant per mantenir l’excel·lència turística.

Durant la seva intervenció, Francesc Colomer ha reiterat que el Sicted “és un reconeixement a la qualitat turística certificada, que és el que permet a les destinacions competir de la manera que cal fer-ho en aquests moments”; alhora que ha destacat que en aquest darrer any “hem estat líders a Espanya respecte als reconeixements Sicted”.

Cal destacar que actualment la Comunitat Valenciana compta amb 1.399 serveis turístics distingits, que representen el 21% del total nacional. Aquesta xifra situa la Comunitat com la primera comunitat autònoma en nombre de distincions, seguida d’Andalusia, amb 1.190, i de Galícia, amb 915.

Així mateix, ha destacat que Villena és una “terra fèrtil” en música, gastronomia, cultura, història i en la “construcció d’un relat que en el moment postpandèmia tot apunta que la gent buscarà llocs nous per descobrir i menys massificats”.

D’altra banda, en la visita a Elx, el titular de Turisme ha reconegut el “gran treball” exercit per la ciutat per convertir-se en allò que representa “la ciutat turística del segle XXI”.

A més, s’ha aprofitat l’acte per inaugurar la nova sala El Ternari, en reconeixement de la importància del Misteri d’Elx, i als 20 anys que ha complert el Centre de Congressos d’Elx.

Sobre l’aniversari del Centre de Congressos, Colomer ha remarcat que es tracta d’un espai on se celebren reunions d’un producte que considerem de màxima rellevància com el MICE i ha recordat que estem lluitant per la plena recuperació de la presencialitat, perquè ens interessa reforçar la capacitat de reclam que té l’entorn turístic per atraure aquest segment de mercat”.

Més de 4 milions d’euros en inversions

Colomer ha aprofitat la visita als municipis de Villena i Elx per remarcar el compromís de Turisme Comunitat Valenciana amb tots els municipis de la Comunitat Valenciana per a l’impuls del turisme.

Així, el secretari autonòmic ha destacat que “la suma de les inversions realitzades per Turisme Comunitat Valenciana a Villena i Elx pugen a més de 4 milions dʻeuros”.

En concret, ha assenyalat que des del 2019 “hem invertit a Villena 724.760 euros”. En aquesta línia, ha explicat que han estat aportacions de Turisme que inclouen inversió en ajudes directes davant de la COVID-19, en ajudes a la competitivitat i desestacionalització de destinacions turístiques, així com les ajudes a través del Bo Viatge, per a cursos de formació .

A més, Villena ha rebut per part de Turisme a través del Fons de Cooperació Municipal per a municipis turístics, més de 31.400 euros en aquests tres darrers anys.

Pel que fa a la ciutat d’Elx, Turisme Comunitat Valenciana ha invertit des del 2019, més de 3.369.600 euros. Aquestes aportacions s’han realitzat per impulsar el programa Bono Viaje, els convenis amb Visit Elx, cursos de formació, per a les oficines d’informació turística, per a la construcció i equipament del CdT Elx, així com per a dotació i manteniment d’infraestructura litoral. Així mateix, del Fons de Cooperació Municipal per a municipis turístics, Elx ha rebut 134.265 euros en els darrers tres anys.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: