Francesc Colomer destaca que el pressupost de Turisme de 2023 per a Alacant supera els 39 milions d’euros

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presentat el pressupost de Turisme Comunitat Valenciana per al 2023 destinat a la província d’Alacant, que se situa en 39.270.569 euros, i suposa un increment d’1,5 milions d’euros respecte del 2022 .

El pressupost de Turisme CV per a la província d’Alacant el 2023 “creix considerablement” respecte a l’any anterior, amb més de 39 milions d’euros, i se sumaran 45 milions d’euros més, procedents dels Fons Next Generation, que estan en tramitació.

Francesc Colomer ha destacat que “Alacant és una província que té un paper fonamental en posicionament del turisme de la Comunitat Valenciana”. Per això, “els pressupostos reflecteixen, lògicament, el valor d’Alacant a la indústria turística”, cosa que es concreta en un increment d’1,5 milions d’euros per al proper any.

Durant la presentació del projecte de pressupostos de Turisme per al 2023, Francesc Colomer ha remarcat que aquest pressupost “tracta de comprendre i assumir el valor i el pes específic d’Alacant en la vertebració de la indústria turística”, i ha recordat que “el 90% del turista britànic té la seva inspiració a Alacant, i alhora Benidorm copa el 50% d’aquest mercat britànic”.

Entre les inversions previstes per Turisme CV per al 2023, Colomer ha destacat la prevista per a la Gala de lliurament dels Sols Repsol el 2023 amb 690.000 euros, o 1,5 milions d’euros per a la celebració del Benidorm Fest. També ha recordat que en aquests pressupostos es continua apostant per les accions de formació, de competitivitat i de màrqueting i producte col·laboratiu.

45 milions d’euros procedents dels Fons Next Generation

El titular de Turisme també ha destacat que al pressupost destinat a la província d’Alacant se sumaran 45 milions d’euros més, procedents dels Fons Next Generation EU.

En el marc d’aquests fons, Francesc Colomer ha destacat que Turisme aportarà a les destinacions d’Alacant, la Vall de Pop, l’Altea i el Benidorm més de 4,5 milions d’euros per als seus Plans de Sostenibilitat de caràcter ordinari.

A més, ha assenyalat que aquests fons europeus es materialitzaran en actuacions en altres destinacions com “Dénia, Torrevella, Alcoi, Benissa i Finestrat, als quals se sumarà Benidorm, Benitatxell, El Campello, Elx, Guardamar del Segura, Santa Pola, Alfàs del Pi, Alacant i la Vila Joiosa”. Així mateix, ha avançat que més de 5 milions d’euros aniran dirigits a Accions de Cohesió de Destinació (ACD), a través de la Diputació d’Alacant.

Màrqueting i producte col·laboratiu

En aquest sentit, es destinaran 5,2 milions d’euros en màrqueting i producte col·laboratiu, 1.187,000 euros més que el pressupost del 2022, amb l’objectiu d’impulsar convenis de col·laboració amb diferents associacions i entitats de la província per promocionar els productes turístics.

Francesc Colomer ha ressaltat que la inversió en màrqueting col·laboratiu “creix de manera molt substancial perquè ens interessa refermar la governança col·laborativa”, i ha afegit que “el futur passa per l’aposta contundent veient el sector turístic com un element central del nostre progrés”.

Així, se subscriuran convenis amb diferents entitats, associacions i municipis de la província, com Hosbec, Aptur, Visit Elx, Associació Camps de Golf de la Costa Blanca, Visit Benidorm, Patronat Municipal de Turisme d’Alacant, Associació Provincial d’Hotels d’Alacant, Associació Empresarial d’Hostaleria de Torrevella i Comarca, la Cambra de Comerç d’Alacant, la Federació de Càmpings, el Patronat Provincial de Turisme Costa Blanca, o la Institució Firal Alacantina IFA, entre d’altres.

També es preveuen convenis de màrqueting col·laboratiu amb la Fundació Dénia Ciutat Creativa, i amb municipis de la província com Villena, Altea, Cocentaina, Xixona, Oriola o Novelda. De la mateixa manera, es destinarà pressupost per donar suport a les festes de Fogueres, Havaneres i Moros i Cristians.

Inversió de les zones afectades per l’incendi de la Vall d’Ebo

El pressupost de Turisme Comunitat Valenciana per al 2023 també preveu inversions per a les zones afectades per l’incendi forestal de l’estiu passat a la zona de la Vall d’Ebo. En concret, s’impulsaran plans de dinamització i governança turística especials per a aquesta zona.

Així, s’impulsaran tres plans diferents a través dels quals el 2023 rebrà un total de 270.000 euros. A través de la Mancomunitat de Serveis Socials i Turisme de Pego, l’Atzúbia i les Valls es destinaran 160.000 euros al 2023, a través de la Mancomunitat Cultural Marina Alta es preveu destinar 50.000 euros i mitjançant la Mancomunitat Xapolar se’n destinaran 60.000 proper any.

Colomer també s’ha referit a altres plans de dinamització i governança turística que s’impulsaran a la província d’Alacant el 2023. En aquest sentit, ha explicat que durant el proper any “destinarem 660.000 euros a l’impuls de diferents plans a la província”, entre els que ha destacat la inversió de 200.000 euros al Consorci de desenvolupament econòmic del Baix Segura”.

D’altra banda, el titular de Turisme ha ressaltat que el 2023 des de Turisme “destinarem 2.260.000 euros per impulsar els Plans de Sostenibilitat Turística d’Altea, Alacant i la Mancomunitat de la Vall de Pop”.

Altres projectes i actuacions

A més, es destinarà un total de 3.357.900 euros per a infraestructures turístiques, que inclouen l’impuls del nou CdT d’interior situat al municipi d’Alcoi, el Centre de Turisme de Benidorm, o la passarel·la del pantà de Relleu.

Als pressupostos de Turisme CV per al 2023 també s’estimen 10.050.000 euros per al programa del Bo Viatge territorialitzats per a la província d’Alacant.

Per a l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) es preveu una inversió d’1,7 milions d’euros, sense oblidar la posada en marxa imminent de la plataforma de destinacions intel·ligents que preveu 160 milions d’euros en el seu desenvolupament fins al 2026.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: