Florida Universitària participa en unes jornades virtuals sobre l’Educació Infantil i Primària

Florida Universitària és una de les entitats que participa en les IV Jornades Virtuals de psicomotricitat vivencial, expressió musical, plàstica i activitat física als entorns escolars de l’Educació Infantil i Primària que s’han celebrat aquesta setmana a iniciativa de Grup de Recerca i Innovació: Cos, Moviment, Música i Pràctiques curriculars (COS).

Les jornades s’han celebrat el 6, 8 i 9 de juliol i han abordat temàtiques com ‘L’atenció a la diversitat des de diferents àrees de coneixement’, ‘La promoció de l’activitat física en els centres escolars d’Educació Infantil i Primària’ i ‘ la perspectiva de gènere en el pati escolar ‘. Diferents professors de Florida Universitària, la Universitat de València i la Universitat de Múrcia han abordat durant aquestes jornades temàtiques relacionades amb la psicomotricitat vivencial, expressió musical, plàstica i activitat física als entorns escolars amb la finalitat de donar a conèixer i intercanviar coneixements i experiències d’iniciatives desenvolupades en el sector educatiu d’Infantil i Primària.

Sandra Molines, professora de l’àrea d’Educació de Florida Universitària, ha participat a la taula ‘La perspectiva de gènere en el pati escolar’. La professora de Florida Universitària coneix a fons aquesta temàtica, que, de fet, va ser la base de la seva Tesi doctoral. El seu projecte, ‘La coeducació en un centre educatiu: Anàlisi de l’pati escolar’, va resultar finalista en la categoria de ‘Millor treball fi de màster o tesi doctoral en matèria d’innovació social i urbana’ de la quarta edició dels Premis a la Innovació social i Urbana de la ciutat de València.

Els patis proposats en la tesi de Sandra Molines eduquen en la igualtat, promouen la transversalitat, la visibilitat, la inclusió, la paritat i els valors democràtics. L’objectiu final és que l’ocupació dels espais d’oci i descans a les escoles sigui igualitària, sense predomini d’activitats en les quals participen específicament els nois.

Florida Universitària treballa per fer efectiva la coeducació en els seus centres escolars, i aquest projecte és una mostra d’això. La docent de la Unitat d’Educació ha dut a terme aquest projecte en el qual proposa als centres un pla coeducatiu que motivi una revisió profunda en tots els àmbits

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: