Florida Universitària llança el proper curs 2020-2021 una nova formació relacionada amb la Intervenció

Florida Universitària certificarà i inclourà en la seva oferta formativa de postgrau de el pròxim curs una formació relacionada amb la intervenció psicoterapèutica conscient de la importància d’aquesta especialització tant des de l’àmbit sanitari, com des del social i l’educatiu.

Cada vegada és més necessària l’adquisició de noves estratègies i tècniques professionals que possibilitin la comprensió i l’abordatge dels problemes en el context en què es produeixen. Fruit d’aquesta necessitat formativa, sorgeix la col·laboració amb DictiaValencia, per oferir dos títols propis de Florida Universitària que compten també amb l’acreditació de la Federació Espanyola d’Associacions de Teràpia familiar (FEATF).

Es tracta dels títols: Diploma Especialista en Intervenció i Teràpia Familiar i Màster en Intervenció i Teràpia Familiar. Aquests títols s’han desenvolupat amb la intenció que una mateixa persona pugui complementar la seva formació amb tots dos acompanyats per un equip docent d’àmplia experiència. Estan plantejats des d’un enfocament sistèmic relacional que facilita un suport teòric pràctic per al millor exercici dels rols d’ajuda d’operadors i psicoterapeutes. Apliquen dos una metodologia eminentment pràctica i participativa.

Aquesta primera edició ja ha nascut incorporant els canvis que la pandèmia COVID-19 ha suposat en els models docents. Així, d’aquesta manera, s’ofereix un desenvolupament semipresencial que, sense detriment de la part pràctica, incorpora activitats en línia que faciliten l’espaiat dels desplaçaments

La titulació d’Especialista en Intervenció i teràpia familiar (Formació bàsica en FEATF) i el Màster en Intervenció i Teràpia Familiar (Formació avançada en FEATF) estan dirigits a professionals que hagin aconseguit la seva graduació universitària en Medicina, Pedagogia, Psicologia, Treball Social o que , comptant amb altres titulacions universitàries, busquin especialitzar-se en la intervenció sistèmic familiar per fer la seva feina ja sigui en l’àmbit sanitari, de benestar social, judicial o educatiu.

El curs es desenvoluparà entre octubre de 2020 i juny de 2021, amb una durada total de 276 hores.

El programa d’el Títol d’Especialista en Intervenció i teràpia familiar (Formació bàsica en FEATF) aborda des de la Teoria General de Sistemes, la Història de la teràpia familiar, els genogrames i altres tècniques sistèmiques, la teoria de la comunicació humana, així com l’estudi de models històrics i recents, entre d’altres.

El màster, d’altra banda, es desenvolupa al llarg de dos cursos acadèmics d’al voltant de 250 hores de treball cada un, entre octubre de 2020 i juny de 2022.

El programa d’el Màster en Intervenció i Teràpia Familiar (Formació avançada en FEATF) aborda en dos cursos aspectes com el coaching sistèmic en contextos organitzacionals, intervencions terapèutiques en situacions de complexitat: Menors institucionalitzats, immigració i multiproblematicidad familiar, psicopatologia sistèmica i manuals diagnòstics: DSM , CIE, PAS, més enllà de la família: la intervenció en xarxes, la teràpia en els trastorns psicòtics, trastorns alimentaris i psicosomàtics, Drogodependències, grups terapèutics, teràpia de parella, entre d’altres.

L’equip de docents de l’títol d’especialista i el Màster està conformat per professorat de Dictia-València: Javier Bou Piquer, coordinador d’Dictia València, psicòleg clínic de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives, terapeuta de família i parella, supervisor docent acreditat per la (FEATF)., expresident de la Federació Espanyola d’Associacions de Teràpia Familiar (FEATF). Representant espanyol en l’European Family Therapy Association (EFTA), assessor científic de l’C.O.P.C.V., Luis García Cerdá, psicòleg clínic, terapeuta de família i parella, terapeuta grupal, psicodramatista, supervisor docent acreditat per la F.E.A.T.F. i durant 35 anys director dels Serveis Socials de l’Ajuntament. d’Onda (Castelló), Esperanza López Sánchez, psicòloga clínica i terapeuta de família i parella en pràctica privada, supervisora ​​docent acreditada per l’F.E.A.T.F. i consultora en àmbits de serveis socials de diverses institucions, Inmaculada Ros Pallarés, psicòloga clínica i terapeuta de família i parella, supervisora ​​docent acreditada per l’F.E.A.T.F. i consultora en àmbits de serveis socials de diverses institucions.

A més també compta amb un equip de col·laboradors docents format per: Francisco Javier Rodrigo Cano, psicòleg, psicoterapeuta, expresident de l’Associació de Terapeutes de Família de la Comunitat Valenciana, membre de la F.E.A.P. i màster en Teràpia Familiar per la UAB, María Lloret, psicòloga i màster en Teràpia Familiar per la UAB, especialista en el treball vivencial dels alumnes, Lorena Blasco Clars, psicòloga clínica en Unitat de Salut Mental Infantil i Juvenil de l’Agència Valenciana de Salut, terapeuta familiar acreditada. Màster en Teràpia Familiar (UAB), Lorena Blasco Clars, psicòloga clínica en Unitat de Salut Mental Infantil i Juvenil de l’Agència Valenciana de Salut, terapeuta familiar acreditada, Màster en Teràpia Familiar (UAB), Mª Luisa Serrano, psiquiatre de l’Agència Valenciana de Salut, Màster en Teràpia Familiar per la universitat Ramon Llull de Barcelona i Enrique Madrid Tortosa, doctor en Psicologia per la universitat de València, Màster en Teràpia Familiar per la UAB, Màster en prevenció i tractament de les conductes addictives per la UV.

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: