Finalitzen les obres de conversió en zona de vianants d’un tram del carrer Beethoven de Valencia

Finalitzen les obres de conversió en zona de vianants d’un tram del carrer Beethoven, entre l’avinguda del primer de maig i el carrer Litògraf Pascual Abad. Aquesta actuació, que forma part del programa Entornos Escolares seguros, abasta una superfície de 1.200 metres quadrats.

El programa Entorns Escolars Assegurances se centra en la millora de les zones que envolten els centres educatius, en aquest cas el CEIP José Soto Micó, on gairebé no hi havia espai per als vianants. Amb aquesta actuació es redueix la presència de trànsit rodat al voltant del col·legi i la contaminació associada per donar seguretat a aquests entorns de convivència dels nens, nenes i familiars, i, a més, proporcionar espais segurs i noves zones de joc.

Les obres, que s’han realitzat en un termini de dos mesos i han suposat una inversió de 124.000,00€ (IVA inclòs), han consistit en la zona de vianants d’un tram del carrer Beethoven. Per això s’han substituït tots els paviments existents, a més d’instal·lar nous embornals per a la recollida d’aigües pluvials i una nova xarxa de reg per a la vegetació.

L’actuació ha inclòs la plantació de deu nous arbres, de les espècies tarongers i moreres, a més de vegetació de baix port, dins dels sis nous parterres que s’han instal·lat amb la reforma. S’hi ha instal·lat també nou mobiliari urbà, en què s’inclouen trenta-set bancs, a més de bancs de suport isquiàtic, que serveixen de descans a persones que no poden utilitzar el mobiliari habitual. A la resta d’elements s’han tingut en compte els criteris d’accessibilitat que marca la normativa vigent, per la qual cosa s’han col·locat bancs amb respatller i recolzabraços. Finalment, atès que forma part d’un entorn escolar i per tant punt de trobada dels nens i nenes usuaris del col·legi, s’han inclòs diferents jocs infantils sobre el paviment i han convertit aquest tram en una zona de jocs i d’esbarjo que millora l’espera a l’entrada i sortida de l’escola.

Amb aquest tipus d’actuacions, des de l’àrea d’urbanisme, volem garantir la seguretat dels nens i nenes en un entorn lliure de trànsit rodat reduint així la contaminació atmosfèrica i acústica que afecta especialment la infància, i generar espais de trobada i de joc a les entrades de les escoles dels nostres barris, en aquest cas els barris de l’Hort de Senabre i Creu Coberta” ha conclòs la vicealcaldessa.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: