Finalitza amb èxit el primer projecte avalat per PortCastelló amb el programa IDEAS del fons de capital Ports 4.0 de Ports de l’Estat

PortCastelló continua la seva aposta per la innovació i ha avalat des del començament el projecte COBS, Container Overboard System, una de les idees innovadores seleccionades dins del Programa IDEES de Ports 4.0, model d’innovació oberta corporativa adoptat per Ports de l’Estat i les Autoritats portuàries.

El projecte COBS, Container Overboard System, consisteix a mitigar l’impacte que suposa la pèrdua de contenidors al mar mitjançant un sistema que facilita l’alerta i rastreig dels contenidors que cauen per la borda, així com el seu manteniment a la superfície perquè aquests puguin ser rescatats.

COBS ha finalitzat amb èxit la prova de concepte i ha assolit el grau de maduresa tecnològica TRL3. Els resultats obtinguts demostren la viabilitat del sistema de flotabilitat i les tecnologies que cal desplegar per al sistema d’alerta i localització i, per tant, la viabilitat de tot el projecte. A més, s’ha continuat treballant en el desenvolupament del model de negoci, arribant a acords amb diferents companyies rellevants del sector de sistemes de traçabilitat marítims i ampliar així les capacitats dels dispositius i que puguin ser utilitzats per a altres fins.

PortCastelló ha estat clau en aquesta fita com a agent facilitador del projecte proporcionant l’assessorament tècnic i de negoci, així com facilitant l’accés a la comunitat portuària i els agents privats d’interès directe per a aquest.

El fons Ports 4.0 ha anunciat 2 noves convocatòries per a finals del 2023 i inicis del 2024 en les seves tres modalitats (Idees, Projectes Comercials i Projectes Pre-Comercials). PortCastelló buscarà participar activament com a facilitador a través de la seva estratègia d’Innovació oberta, Castelló PortLab.

Informació i Foto: Comunicación PortCastelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: