FGV col·labora amb l’Associació TDAH + 16 en la campanya informativa sobre el trastorn per dèficit d’atenció amb o sense hiperactivitat

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana col·labora, dins de les accions de Línia 0, amb l’Associació TDAH + 16 en la campanya informativa de el trastorn per dèficit d’atenció amb o sense hiperactivitat.

En concret, l’empresa pública ha instal·lat 200 cartells en els trens de Metrovalencia i altres 80 en els tramvies de TRAM d’Alacant en una campanya que s’ha realitzat conjuntament amb l’Associació de Pares per a nens Adolescents amb DAH (APNA DAH).

L’Associació TDAH + 16 València neix de la inquietud i la necessitat conjunta d’afectats de l’trastorn i familiars per cobrir mancances. Aquest col·lectiu es marca com plantejament inicial els 16 anys perquè és a aquesta edat quan l’educació escolar deixa de ser obligatòria i el món laboral es converteix en un dret per a l’individu que, des de llavors, és atès pel sistema sanitari d’adults.

Si en l’adolescència aquestes circumstàncies poden ser inconvenients per a la seva evolució i desenvolupament personal, en els qui pateixen TDAH amb o sense hiperactivitat, segons aquest col·lectiu, les adversitats es multipliquen.

El Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (TDAH) és el trastorn psiquiàtric més freqüent en la infància. S’estima que el pateix el 5% de la població infantil-juvenil, el que equival a un o dos nens o nenes per aula.

Aquest trastorn és biològic, d’origen neurològic, provocat per un desequilibri entre dos neurotransmissors cerebrals: la noradrenalina i la dopamina, que afecten directament a les àrees de cervell responsables de l’autocontrol i de la inhibició de l’comportament inadequat.

RSC i Línia 0

Aquest tipus d’activitats de conscienciació formen part de la tasca de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) que realitza FGV des de Línia 0 sense cap cost per a l’empresa pública. Dins de les col·laboracions es cedeixen de manera gratuïta espais en trens i estacions per donar a conèixer entre les persones viatgeres aquest tipus de propostes.

Línia 0 és una iniciativa que parteix de la responsabilitat de l’empresa amb la societat, propiciant un fòrum solidari, capaç d’atendre propostes sense ànim de lucre i que reporten un benefici al conjunt de la societat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: