Festival FRESCA! arranca amb un espectacle d’acrobàcia mai vist a Espanya

El Festival Internacional d’Arts Escèniques FRESCA! arranca la tercera edició el dijous 20 de juliol, a les 22.00 hores, a Casa Mediterrani, amb una sessió inaugural que posa sobre el gran escenari del festival la companyia internacional Galactik Ensemble, que arriben per primera vegada a Espanya amb el seu espectacle ‘Optraken’.

Aquesta peça és una obra de teatre acrobàtic i una batalla en què cada moviment és important per a la supervivència. Definida com a “espectacular, impressionant, impredictible i enormement divertida”, ‘Optraken’ serà la peça d’obertura d’aquesta edició de FRESCA!, a la qual seguiran deu propostes més de dansa, flamenc i circ fins al 30 de juliol, que el públic podrà gaudir des d’una espectacular instal·lació creada en exclusiva, i per primera vegada, a Casa Mediterrani.

La directora del festival, Alicia Garijo

Mathieu Bleton, Mosi Espinoza, Jonas Julliand, Karim Messaoudi i Cyril Pernot són els cinc membres fundadors de Galactik Ensemble. La seua pràctica comuna del circ, i més particularment de les acrobàcies, els va permetre reunir-se en el si de l’Escola Nacional d’Arts Circenses de Rosny-sous-Bois. Des de llavors han enriquit les respectives carreres amb experiències, intèrprets o autors diferents.

Galactik Ensemble vol mostrar les acrobàcies, ja no com una forma elegant de desafiar la gravetat, sinó com una capacitat per a posar a prova la imprevisibilitat. El seu enfocament consisteix a posar en joc tant l’individu com el grup enfront d’una situació de risc. Primer experimenten aquest breu moment en què perdem el control, des d’esquivar i caure-hi fins a restablir l’equilibri. Aquest compromís, que requereix una inversió completa, on falten suports, on el cos s’adapta i es distorsiona per a mantindre la seua integritat, permet l’aparició de moviments singulars. Sorgeixen en el desequilibri i des del desequilibri, i creen així una teatralitat que volem qüestionar, intensificar i posar en escena.

Les entrades estan disponibles des de 5 euros en el web del festival, així com tota la informació referent a l’Abonament Refresc!, que ofereix 4 espectacles de gran format a un preu de 48 euros.

Programació familiar

El divendres 21 serà el moment d’obrir l’espai Frescoreta! al públic familiar. A les 20.00 hores, Cris-is presenta ‘Home’. Amb l’acròbata i ‘clown’ Cristina Solé Freixa, que durant més de 20 anys ha recorregut el món amb grans produccions com ara Circus Klezmer, Rodò o Circo Ronaldo. També és cofundadora de les companyies Circo Imperfecto i Los2play (Come Back i Starfatal). Cristina ha treballat com a intèrpret amb les companyies Circo Imperfecto, Los Excéntricos i La Industrial Teatrera. Actualment, també col·labora amb la Cia. Ponte en Pie i la Cia. Leandre Clown. En 2017 funda Cris-is, la seua pròpia companyia, i després del seu primer solo de carrer, amb ‘Wet Floor’ (2017), ara estrena ‘Home’, dirigit per Leandre Ribera, i en el qual comparteix escenari amb Juan Pablo Luján.

Les entrades de tots els espectacles de l’espai Frescoreta! tenen un preu únic de 5 euros.

Venda d’entrades

Des de l’inici del festival, el dia 20, i fins a la clausura, el 30 de juliol, les entrades per a tots els espectacles es poden adquirir en línia en el web del festival o de l’Institut Valencià de Cultura, i en la taquilla física del festival a Casa Mediterrani, dues hores abans de l’inici de cada funció: Optraken i Home.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: