Ferrocarrils de la Generalitat se suma a les iniciatives promogudes amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) se suma un any més a les iniciatives i activitats programades amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, que s’inicia el 16 i finalitza el dimecres 22 de setembre, Dia Europeu Sense Cotxes.

Aquest proper cap de setmana FGV participa a València a la Fira de la Mobilitat (València Mobility Weekend-VMW 2021), organitzada pel consistori municipal i instal·lada a la plaça de l’ajuntament de divendres a diumenge. En aquest espai oferirà informació de la nova Línia 10 així com dels serveis de metro i tramvia.

El diumenge 19 de setembre FGV col·labora en la celebració de la Ciclovía Litoral a Alacant. Amb motiu d’aquesta activitat la Línia 5 de l’TRAM d’Alacant deixarà de prestar servei entre les 7 i les 14 hores, des de les parades de Porta de la Mar i Sangueta.

El dimecres 22 de setembre, Metrovalencia i TRAM d’Alacant prestaran servei gratuït de transport durant tot el dia, coincidint amb el Dia Europeu Sense Cotxe.

Al seu torn, des de diferents suports de FGV es donarà difusió a la campanya ‘Mou-te amb Impacte Zero’ promoguda per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, així com de les activitats educatives de la campanya ‘Hui Descansa el Cotxe ‘, que aquest any s’organitzen amb el lema’ Canta a l’Só de la Mobilitat Sostenible! ‘ per a estudiants de centres públics i privats d’ensenyament primari a tota la Comunitat.

‘Mou-te i té cura del planeta amb Metrovalencia i TRAM d’Alacant’

Com a part de les activitats prevista FGV farà entrega dels premis de l’I Concurs de Dibuix ‘Mou-te i té cura del planeta amb Metrovalencia i TRAM d’Alacant’.

El concurs es va llançar el passat mes de juny a la participació dels alumnes i les alumnes de 2n i 3r cicle d’Educació Primària que han de reflectir en els seus dibuixos referències a metro o el tramvia i destacar com l’ús de l’transport públic evita les emissions de diòxid de carboni a l’entorn i afavoreix un món més sostenible.

FGV ha establert tres premis per a València i Alacant, respectivament, que consisteixen en una bicicleta per a cada guanyador o guanyadora i una bossa amb material promocional. A més, el primer premi optarà a ser la imatge que portarà un tramvia de FGV amb motiu de la Setmana de la Mobilitat.

Per a l’avaluació dels treballs presentats el jurat, en què ha participat la il·lustradora i Doctora en Belles Arts per la Universitat de València, Mar Hernàndez, ha tingut en compte l’originalitat, creativitat i presentació de la feina; esforç i acompliment que hagi requerit el projecte; el cicle escolar i si és un alumne o alumna d’educació especial.

Les persones guanyadores per part de Metrovalencia són, per aquest ordre, Sara Amiryan Penya, 3r de Primària; Sirine Nait-Atmane, 5è de Primària; i Oliver Lleó Coll, 3r de Primària. Els tres premis de el TRAM d’Alcant han correspost a Marc Muñoz López, 6è de Primària; Zoe Estévez Bangnoi, 6è de Primària; i Flor Lombardo Aroca, 3 ° de Primària.

Col·laboració amb ‘STOP Accidents’

També com a part d’aquesta Setmana de la Mobilitat, STOP Accidents exposarà a l’estació de Bailén de Metrovalencia l’exposició fotogràfica ‘Vianant no travessis la teva vida’, resultat de el concurs nacional de fotografia de el mateix nom.

Es tracta d’imatges inèdites que reflecteixen situacions de risc o inadequades de vianants, passatgers i / o conductors, així com els perills als quals s’han d’enfrontar pel que fa a mobiliari, senyalitzacions inadequades, barreres arquitectòniques, etc. dins l’àmbit urbà i interurbà.

Després Bailén, la mateixa mostra s’instal·larà a l’octubre a l’estació de Mislata de Metrovalencia

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: