Ferrocarrils de la Generalitat presenta les seves Guies didàctiques per combatre estereotips de gènere al ferrocarril

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha presentat la “Guia didàctica per combatre estereotips de gènere al ferrocarril”. El document serveix de base per combatre les barreres que impedeixen la incorporació de les dones al sector ferroviari.

FGV pretén amb aquesta iniciativa, en què ha participat també l’Associació per la Coeducació, animar les alumnes a cursar els estudis necessaris per orientar les seves carreres laborals cap a aquest tipus de professions i empreses.

L’origen d’aquesta guia neix el 2020, quan FGV va produir el documental Les noies no perden el tren, també en col·laboració amb l’Associació per la Coeducació i dirigit per Paqui Méndez. Un relat amb diferents protagonistes que aporten el seu punt de vista sobre la incorporació de la dona a un sector tan masculinitzat com el ferroviari, en què FGV és el marc laboral de les dones que hi participen.

L’àmbit laboral del ferrocarril ha comptat històricament amb una presència masculina més gran i així continua, malgrat els esforços legislatius i els avenços socials i laborals. En aquest sentit, el IV Pla d’Igualtat de FGV contempla diverses mesures per combatre els rols i estereotips de gènere en les professions ferroviàries: maquinistes, mantenidors de trens, via i catenària, però també en llocs de responsabilitat.

La guia es presentarà, juntament amb el documental, a diferents centres educatius de València i Alacant perquè el professorat pugui ajudar l’alumnat a contemplar aquest tipus d’oferta laboral com una opció de futur que ofereix nombrosos avantatges.

El curtmetratge ha estat seleccionat per participar a diversos festivals de cinema. Aquest treball de visibilització i sensibilització es completa amb aquestes guies didàctiques.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: