El PPCS presentarà mocions per exigir la fi de les retallades a l’Hospital de Vinaròs perquè els municipis del nord siguin “ciutadans de primera”

El Partit Popular presentarà mocions a tots els ajuntaments adscrits al departament de salut de Vinaròs per tal de “denunciar les retallades permanents i els serveis i especialitats que mereixen i que no s’estan brindant a l’Hospital Comarcal de Vinaròs”. Així ho ha anunciat la presidenta provincial del PPCS, Marta Barrachina, després de conèixer la dimissió de la direcció de servei de l’àrea de salut mental de l’Hospital de Vinaròs, per la qual cosa el departament s’ha quedat des del 11 de maig passat.

“És un greuge més, i això que ja han superat tots els límits. Si complicada és la situació sanitària que estan patint els castellonencs per la retallada de personal, inversions i mitjans tècnics que està duent a terme el president Ximo Puig, els veïns del nord de la província de Castelló se’n porten la pitjor part, ja que als problemes comuns se sumen altres com és l’absència de persones que vulguin anar a cobrir les vacants al centre, ja que les condicions laborals i salarials que s’ofereixen són molt pitjors que les de la resta dels centres, per la qual cosa es queden sense cobrir , agreujant la sobrecàrrega de treball a la resta del personal que està prestant els seus serveis”, ha assegurat Marta Barrachina.

Per aquest motiu, el Partit Popular presentarà mocions a tots els ajuntaments que depenen de l’Hospital Comarcal de Vinaròs, més d’una trentena entre les comarques del Baix i l’Alt Maestrat i els Ports, “per defensar els seus drets. La sanitat és un dret bàsic, de primera necessitat, i la gestió del PSOE i Compromís al capdavant de la Generalitat està posant seriosament el risc la vida de moltes persones, perquè la manca de personal només fa que augmentar les llistes d’espera i endarrerir el temps dels diagnòstics que és fonamental”, ha subratllat. “És hora que s’inverteixi en la millora de les infraestructures, es doti de personal cada àrea i es recuperin els serveis i les especialitats que necessiten els ciutadans”, ha subratllat. “Prou retallades, prou d’enganys, i prou de menyspreus als castellonencs”, ha assenyalat.

Per Marta Barrachina, “la posada en funcionament de l’Hospital Comarcal de Vinaròs, va marcar tota una fita en la millora de la qualitat de vida i el benestar dels castellonencs que resideixen al nord de la nostra província. Avui, 30 anys després d’aquella meta que va ser un èxit col·lectiu, el futur de l’Hospital Comarcal de Vinaròs està seriosament amenaçat per la deixadesa dels dirigents de la Conselleria, que s’han creuat directament de braços mentre el centre sanitari perd serveis i, amb això, utilitat”.

“El PSOE ha fet malbé tota la feina i l’aposta que va fer el Partit Popular per la comarca del Baix Maestrat, l’Alt Maestrat i els Ports, ja que va ser gràcies als governs del PP quan el centre va conèixer el màxim nombre de serveis i prestacions. El meu objectiu, com a presidenta del Partit Popular, serà treballar al capdavant de les institucions per recuperar-les, perquè torni a ser orgull dels ciutadans del nord de Castelló i garantia de salut per a milers de castellonencs, que mereixen ser tractats com a ciutadans de primera”, ha subratllat.

Marta Barrachina recorda que el caos que el PSOE ha implantat a la gestió sanitària està motivant “la desbandada” de professionals. “L’Hospital Provincial està desmantellat i amb tancaments del seu personal, la direcció de l’Hospital General ha arribat a presentar la seva dimissió davant de la falta de reforços de professionals mèdics i davant del tancament de llits de l’UCI, i l’Hospital de la Plana té la UCI desbordada. I tot sense oblidar que els problemes que hi ha a l’Atenció Primària, amb centres de salut col·lapsats”, ha afegit. “És hora de revertir aquesta situació, i això només ho pot garantir un govern del Partit Popular, com ja ho hem demostrat”, ha conclòs.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: