Ferrocarrils de la Generalitat oferirà del 6 al 16 d’abril el servei d’autobús entre Picassent i Castelló per motiu de les obres de renovació de via

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) realitzarà obres de renovació de via al tram Picassent-Castelló de la Línia 1 de Metrovalència, entre el 6 i el 16 d’abril, per la qual cosa en aquest període s’oferirà servei alternatiu d’autobús a la zona afectada.

Aquests treballs de renovació de via i passos a nivell se sumen als realitzats el passat any en aquesta mateixa línia així com a les Línies 2 i 3 de Metrovalència.

Un cop completats aquests treballs, i realitzades les proves que permetin recuperar el servei de metro, la circulació es reposarà normalment des de primera hora del 17 d’abril.

El servei alternatiu d’autobús previst per FGV té tres rutes diferents que comunicaran Picassent i Alginet; Picassent, L’Alcúdia i Carlet; i Picassent, Alberic i Castelló. Així, les parades d’Omet, Espioca, Font Almaguer, Ausiàs March, Benimodo, Montortal i Massalavés quedaran durant aquest període sense servei.

Les freqüències de pas dels autobusos són les mateixes que les del servei habitual de Metrovalencia. Això no obstant, els horaris de sortida i arribada dels autobusos a les estacions establertes poden patir lleugeres modificacions respecte a l’horari habitual.

Els horaris es poden consultar a la pàgina web http://www.metrovalencia.es, app oficial de metrovalència ia les mateixes estacions. Les persones de mobilitat reduïda (PMR) en cas de necessitat poden trucar als telèfons habilitats a aquest efecte per sol·licitar assistència.

Actuacions previstes i realitzades

Aquestes actuacions tenen com a objectiu renovar diferents trams d‟aquestes línies i aconseguir una millora substancial del servei ferroviari en matèria de seguretat i confortabilitat.

Amb aquestes intervencions, la primera fase de les quals es va realitzar l’any passat, s’actua sobre aparells de via (desviaments, fuites, travesses, etc.) i passos a nivell, amb trànsit de vehicles, encara que també per a vianants i entre andanes.

El 2022 es van canviar 48 desviaments; 50 passos a nivell de vehicles i 21 de vianants o entre andanes. A més a més, es van renovar prop de cinc quilòmetres de via.

Aquestes actuacions, pressupostades en conjunt en més de 32 milions d’euros, inclòs l’IVA, s’han previst amb la finalitat de fer front al deteriorament que pateixen aquests elements, provocat pel pas del temps i les condicions climatològiques. Tant els aparells de via com els passos a nivell són els punts de la xarxa que més problemes generen al servei de manteniment, per la qual cosa requereixen ser reemplaçats a curt o mitjà termini.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: