Ferrocarrils de la Generalitat instal·la de nou el carril de la Línia 10 de Metrovalencia que va ser retirat el 2015

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha començat els treballs per instal·lar de nou el carril de la Línia 10 de Metrovalencia, que va ser retirat per seguretat i per afavorir la circulació de vehicles en l’any 2015, a l’avinguda Antonio Ferrandis, al encreuament amb l’avinguda Estimat Granell.

Aquestes obres d’adequació i instal·lació de carril d’enllaç entre les plataformes tramviàries ja construïdes obliguen a ocupar, fins al proper 17 d’abril, la calçada en aquest punt i a establir itineraris alternatius per possibilitar la circulació de vehicles.

Com ha explicat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, durant un recorregut per aquest tram de les obres, “els treballs continuen avançant a bon ritme, amb la finalitat que la Línia 10, que connectarà el centre de València amb el barri de Natzaret, pugui estar operativa en el primer trimestre de 2022 “. Durant el recorregut, el conseller ha estat acompanyat per la directora gerent de FGV, Anaïs Menguzzato.

“El carril existent en aquest punt d’encreuament va ser retirat l’any 2015, amb la finalitat d’afavorir una circulació de vehicles segura i perquè aquest projecte portava anys paralitzat, ara, amb les obres ja avançades, és necessària la seva instal·lació, per a poder connectar els trams existents als de nova construcció “, ha afegit el conseller.

A més, amb la finalitat d’informar i garantir la mobilitat a la zona, FGV, en col·laboració amb l’Ajuntament de València, ha senyalitzat els punts afectats, en els quals s’indiquen els itineraris alternatius establerts.

Aquests treballs formen part de les actuacions de condicionament de la superestructura de via, arquitectura i equipament de la Línia 10 de Metrovalencia (Alacant-Natzaret), corresponents a l’tram en superfície, des de la sortida de l’túnel a la rampa d’Estimat Granell fins al barri de Natzaret, pressupostades en més de sis milions d’euros.

En concret, les actuacions d’arquitectura a les parades de superfície inclouen el condicionament i equipament de les marquesines, així com les instal·lacions elèctriques i enllumenat comunicacions, peatge i informació a l’viatger i la urbanització de les àrees afectades per l’obra.

El projecte de construcció del conjunt d’aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través de el programa operatiu de Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

La Línia 10, un cop completada, unirà el centre de València amb la zona de la Ciutat dels Arts i els Ciències i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia. Aquesta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: