Ferrocarrils de la Generalitat incorporarà a 30 nous treballadors en els tallers de Metrovalencia i el TRAM d’Alacant a través de Labora

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) incorporarà de forma progressiva a 30 nous treballadors en els tallers de Metrovalencia i el TRAM d’Alacant per mitjà de Laboratori, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació.

Està previst que el total dels treballadors s’incorpori als tallers de FGV abans que finalitzi el mes de maig, després de realitzar la formació obligatòria que requereix l’empresa pública per exercir funcions en aquestes instal·lacions.

Per poder optar és imprescindible que les persones estiguin donades d’alta a Labora. Aquest procediment es pot fer a través d’aquest Punt Labora, mitjançant l’enllaç de “cita prèvia primera inscripció” (consultar aquí), a través l’App de Laboratori (GVA PuntLABORA) o bé trucant a al telèfon d’informació de la Generalitat: 012/963866000 .

Així mateix, Labora disposa d’un videotutorial amb passos per fer la primera inscripció (consultar aquí) i per reactivar la demanda (https://youtu.be/aRRnZehPsHw). Un cop sol·licitat, l’Espai Labora contacta amb la persona interessada per atendre’l el més aviat possible. Aquesta informació també es troba disponible al web (consultar aquí).

La directora gerent de FGV, Anaïs Menguzzato, ha anunciat la materialització d’aquest conveni després de reunir-se de forma telemàtica amb Rocío Briones, directora general d’Ocupació i Formació de Laboratori.

A més, amb l’objectiu de reforçar el departament de tallers, de forma complementària, FGV ha incorporat aquesta mateixa setmana a deu nous treballadors provinents de la borsa de treball de l’Oferta d’Ocupació Pública de 2020. Aquests deu treballadors són el total de persones de la categoria de tallers que van accedir a la borsa en l’últim procés d’ocupació pública.

La planificació d’incorporació de personal per a tallers es completa així mitjançant l’Oferta d’Ocupació Pública de 2020, la borsa d’ocupació temporal i el conveni tancat amb Labora que dóna resposta a la necessitat de comptar amb més treballadors en aquesta àrea de l’empresa, i que s’ha accelerat en els últims mesos, a causa de la crisi de la COVID-19 ia la dificultat de contractar més personal.

Com ha explicat la directora gerent de FGV, Anaïs Menguzzato, des del començament de la crisi sanitària, “l’empresa ha centrat tots els seus esforços a garantir la qualitat del seu servei, arribant a el límit de les seves capacitats de personal i material i utilitzant fins i tot unitats de reserva “. “Tots els trens estan en les vies i anem a el 100% de la nostra capacitat”, ha recordat Menguzzato.

“Després de mesos de treball a el límit de les nostres capacitats, és imprescindible realitzar tasques de manteniment en algunes unitats per garantir la qualitat i la seguretat de l’servei i passar les corresponents revisions periòdiques que dicta la normativa ferroviària”, ha explicat la directora gerent de FGV .

Així mateix, Anaïs Menguzzato ha volgut agrair una vegada més la “predisposició i el gran esforç” de tots els treballadors de l’empresa pública i, en concret, dels treballadors dels tallers de Metrovalencia i de el TRAM d’Alacant durant la crisi de la COVID-19 per garantir el servei durant el confinament i en els posteriors mesos de pandèmia.

Modificació d’horaris

Per realitzar les esmentades tasques de manteniment que garanteixin la qualitat i la seguretat de l’servei i amb la finalitat de passar les corresponents revisions periòdiques que dicta la normativa ferroviària, FGV ha hagut de modificar els horaris de circulació de Metrovalencia.

Perquè els esmentats treballs de manteniment interfereixin el menys possible en el servei, l’empresa preveu que aquesta modificació es concentri en els trens que realitzen trajectes de reforç i en recorreguts en què és possible fer transbord per reduir temps d’espera i que la freqüència de pas es vegi el menys afectada possible.

Gràcies a el reforç de més de 40 persones treballadores a la plantilla de tallers de Metrovalencia, segons les actuals previsions de FGV, aquesta modificació puntual dels horaris no s’allargarà més enllà del mes de juliol a València.

Els horaris actualitzats es podran consultar al web de Metrovalencia (consultar aquí) i en l’app oficial. En el cas de l’TRAM d’Alacant no està prevista cap modificació del servei.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: