Farmamundi convida a la Diputació de Valencia a unir-se a la xarxa sanitària solidària de València

Informació i Foto: http://www.dival.es

La salut s’ha convertit en un fenomen global: allò que ocorre en països tan allunyats com la crisi de l’ébola a Guinea o la guerra civil a Síria afecta dins de les nostres fronteres. Per això, ONG per al desenvolupament han creat una xarxa sanitària entre institucions valencianes, a la qual ha estat convidada a participar la Diputació de València.

El delegat de Cooperació Municipal, Emili Altur, s’ha reunit amb representants de Farmamundi per conèixer la proposta, basada en assessorar i formar a estudiants i professionals, realitzar voluntariats en països empobrits i donar una major visibilitat a temes de solidaritat i salut global.

“Hem rebut amb bons ulls aquesta iniciativa altruista i solidària, i pretenem implicar a la nostra companya i diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, perquè conega aquesta xarxa sanitària”, ha destacat Altur.

Per la seua banda, la tècnica d’Educació per al Desenvolupament de Farmamundi, María Rasal, ha mostrat la seua satisfacció després de la presentació i primera presa de contacte amb el diputat de Cooperació. “Volem crear una xarxa solidària sanitària on treballen conjuntament entitats que es dediquen a la salut i la cooperació al desenvolupament, des de l’enfocament del dret de totes les persones a la salut”, ha resumit la representant de l’organització.

Les associacions implicades en el projecte són l’Associació per a la Cooperació entre comunitats (ACOEC), Farmamundi i Medicusmundi Mediterrània. “Pretenem crear un lloc de trobada on aquestes organitzacions puguen compartir experiències, crear sinergies i entendre la salut com una cosa global i que ens afecta a totes i a tots”, ha afegit Rasal després de la reunió.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: