Fabregat: “PROVIDA tindrà garantit un local a Castelló amb el Partit Popular davant del desnonament comunicat per la Generalitat”

La regidora del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló Susana Fabregat ha visitat -juntament amb la diputada autonòmica del PP en matèria d’igualtat, Marisa Mezquita-, l’Associació Castellonenca per a la Defensa de la Vida (PROVIDA), ubicada al carrer Sant Tomàs , número 15 de la capital, a la qual la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha comunicat que ha de desallotjar el local. Un immoble on aquesta associació, sense ànim de lucre, fa gairebé deu anys que ajuda futures mares i els seus nadons, per tal de poder dispensar l’atenció, repartiment d’aliments, estris de primera necessitat, així com assessorament i formació a la dona ia la família.

Fabregat assegura que amb el Partit Popular al govern “PROVIDA tindrà garantit un local a Castelló davant del desnonament comunicat per la Generalitat”. “Ahir 14 de febrer es va fer el repartiment d’alimentació adulta i alimentació infantil, que va arribar a 121 persones de 30 famílies, 28 nadons (de 0 a 2 anys), 5 embarassades i 3 beneficiàries noves. El nostre suport sense fissures a aquesta associació que atén més de 300 dones a l’any en risc d’exclusió social, moltes són víctimes de la violència de gènere”, assenyala la regidora del PP Susana Fabregat.

I afegeix: “Estem davant d’una nova decisió sectària del govern de la Generalitat del PSOE, Compromís i Podem sense que l’alcaldessa de Castelló, la socialista Amparo Marco, encara s’hagi pronunciat sobre això. El desnonament de PROVIDA s’uneix al tancament de la Casa Bressol i de la guarderia Sant Vicent Ferrer a la ciutat de Castelló, que ajudaven famílies desfavorides amb menors a càrrec seu. El tripartit a l’Ajuntament ia la Generalitat que diu que està al costat de les persones és el que desmantella serveis socials de gran ajuda als més vulnerables”.

Per a la regidora Popular és inacceptable tant la decisió del desallotjament com les formes a l’hora de comunicar-ho. “Aquesta decisió deixa desprotegides més de 300 dones en alt risc dʻexclusió social, ja que el 100% dʻaquestes dones es troben per sota del llindar de la pobresa, com descriuen els qui les atenen personalment”. Pel que fa a les formes, “la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha considerat suficient un e-mail que al·lega que no tenen activitat i per això la revocació de la concessió de l’espai de titularitat pública, cosa que demostra el profund desconeixement de la Generalitat de un recurs que funciona tan bé a la capital de la Plana, que és de gran ajuda per a moltes dones, majoritàriament sense feina, ni habitatge en propietat, ni possibilitat d’accés a un habitatge digne, que sense l’ajuda d’aquesta associació no saben què en seria”.

El local pretén acollir un centre de crisi 24 hores per a l’atenció a víctimes de violència sexual, dependent de la Direcció General de l’Institut Valencià de la Dona.

Per a la diputada autonòmica del PP Marisa Mezquita “és una injustícia de primer ordre i incoherència total si la finalitat és poder atendre dones en situació de vulnerabilitat, no pot ser a costa de perjudicar altres dones en situació també de vulnerabilitat. No té cap sentit. Des del PP traslladarem aquesta problemàtica a les Corts per buscar una solució. Agraïm la gran tasca social que realitza PROVIDA i tots els seus voluntaris, una tasca que ha de perdurar i hem de donar suport encara més si és possible des de les administracions”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: