Fabregat: “Ni Marco ni Oltra rescaten persones, la Generalitat ha 2,7 milions a Castelló, més de 837.000 € en matèria de Benestar Social”

La regidora de el Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló Susana Fabregat ha explicat en roda de premsa, al costat de la diputada autonòmica de el Grup Popular a les Corts Valencianes Marisa Mezquita, que avui ni l’alcaldessa Amparo Marco, ni la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, estan resolent els problemes socials urgents que tenen els castellonencs, que s’han vist agreujats per la pandèmia. “L’Ajuntament és responsable en la mesura que no és prou reivindicatiu, tenint en compte que la Generalitat deu a tots els castellonencs 2,7 milions d’euros, dels quals, més de 837.000 euros corresponen a les àrees de Benestar Social. Qüestió de prioritats, quan més falta fa els diners, perquè les conseqüències de la pandèmia estan sent molt dramàtiques, Oltra prefereix gastar-12 milions d’euros en reformar-els despatxos de l’antic Palau de l’Audiència Provincial a la plaça Borrull “, assenyala Fabregat.

La regidora Popular constata grans deficiències per parts de les dues administracions punt de vista de benestar social i també sanitari. “Els castellonencs no estem avui millor tot i la crisi de l’cononavirus. La situació és cada vegada és més dramàtica, i no hi és, ni de bon tros, a l’alçada del que mereixen els castellonencs, i per descomptat, a anys llum del que pregonen els governs socialistes de la ciutat i de la Comunitat Valenciana ” , argumenta Fabregat. I afegeix: “L’alcaldessa es limiti a repetir, com un mantra, que la gestió de la pandèmia no és competència seva, com si el virus entengués d’institucions i lleis. I tot en un context de crisi econòmica, amb gairebé 16.000 aturats a la capital de la Plana, uns 2.000 més en molt pocs mesos, sense haver tocat fons, lamentablement “.

Fabregat cita com a exemple l’embús que hi ha als departaments de Serveis Socials de l’Ajuntament, “amb més d’un mes per a resoldre peticions de vals de menjar. Aquí s’evidencia la falta de sensibilitat de l’alcaldessa, és vident que s’ha de fer molt més, perquè es tracta de necessitats bàsiques diàries “. “Quines veritablement estan rescatant a persones són les entitats socials sense ànim de lucre com el Banc d’Aliments atenent a més de 15.000 persones i Creu Roja, només a la ciutat de Castelló, va atendre a 22.411 persones durant 2020, amb més de 128.000 intervencions” , recorda.

Pel que fa a el Pla de vacunació, “de nou improvisació i falta de transparència”, explica Fabregat. “Sense aclarir res, es passa a parlar d’instal·lacions per vacunacions massives i l’alcaldessa s’aventura a parlar de dos recintes sense concretar en base a quins criteris. Els castellonencs mereixen saber més, necessiten un govern que els atengui, que resolgui les seves necessitats més bàsiques, cosa que ara mateix no passa per part de cap de les administracions governades per l’esquerra “, afegeix.

Falten facultatius i vacunes

La diputada autonòmica d’el Grup Popular a les Corts Valencianes Marisa Mezquita, centrada en l’àrea de Sanitat denuncia el retard en els pagaments de més de sis mesos a l’ ‘tercer sector’, en què entren les entitats socials, “quan precisament la Generalitat va aprovar al maig un decret de mesures urgents per anticipar els diners a totes aquestes entitats socials com Creu Roja que han estat fent un sobreesforç humà i econòmic ajudant als que més ho necessiten, posant fins i tot diners de les seves butxaques davant els retards de la Generalitat “.

Un retard que ha qualificat de “burla” tenint en compte que el 27% de la població de la Comunitat Valenciana està en situació de pobresa i sobreviuen gràcies a les entitats socials “, subratlla Mesquita.

Per a la diputada autonòmica de l’PP la gestió de Mónica Oltra és “irresponsable” tant per la falta de compromís amb els qui pitjor ho estan passant, com per la falta de previsió. “Més de 700.000 persones estan en risc i la Generalitat es desvincula per complet, i les entitats socials i els 35.000 voluntaris d’aquestes els que estan assumint la feina que no fan les administracions. Ja n’hi ha prou d’anuncis, una cosa és anunciar i una altra ben diferent és complir, com s’està veient “.

I pel que fa a la gestió sanitària, Marisa Mesquita denúncia fallades en el Pla de vacunació. “Ha fallat tot per manca d’un protocol clar. Des de no saber quantes dosis extreure de cada vial, primer 5, després 6, hi ha hagut greuges comparatius entre el personal sanitari de la pública i de la privada, han tirat d’ideologia i sectarisme deixant de banda els professionals que estan en primera línia en la sanitat privada i s’ha produït una desviació de vacunes que en principi havien de ser per a Castelló, però que han acabat a la província d’Alacant i no en una, sinó en dues ocasions, com han denunciat els propis sindicats, fins a 4.000 vacunes desviades , a més de la manca d’informació i transparència als municipis que està deixant molt a desitjar en aquesta pandèmia “.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: