Eva Ortiz: “L’última estocada que el Botànic pot donar als cinc milions de valencians és apujar-los els impostos”

Eva Ortiz s’ha pronunciat així en la seva intervenció en el debat de les propostes de resolució a l’Debat de Política General. La diputada ha recordat que dilluns la Síndica de l’GPP, Isabel Bonig, “va fer una proposta clara i directa a l’President, però no va obtenir una resposta i és molt senzill. Dir si o no a cinc eixos -sanitat, educació, economia i rebaixa d’impostos, reduir estructura política de l’administració i serveis socials- i a tres reivindicacions a el Govern d’Espanya -canviar el finançament autonòmic, pensions i prorrogar els ERTEs-. “Sí o no, de moment no ens han dit res, i es pot parlar de qualsevol cosa. D’aquí podem sortir amb un inici de diàleg per als pressupostos “, ha assenyalat.

Eva Ortiz ha assenyalat que en la seva proposta de resolució el PPCV continua reivindicant els test massius, “però el Botànic s’ha negat i fins i tot l’han prohibit a ajuntaments com Torrevella, a què finalment li han donat la raó als tribunals”. “Volem també que es reforci la porta d’entrada a la Sanitat: a dia d’avui el 86% dels metges d’Atenció Primària no té mitjans per fer teleconsultes i el 45% diu que no s’ha contractat a ningú en el seu centre de salut . La situació és insostenible. I segueixen sense desbloquejar la situació dels MIR “, ha criticat.

“En Educació també hi ha un problema. Han passat de demanar la infermeria escolar a prohibir-la i ni els pares ni els professors entenen que el Consell per estalviar-se 58 milions d’euros posi en risc la salut de gairebé 800.000 alumnes “, ha explicat.

“A més, la situació de les residències és vergonyosa. Sis de cada deu majors de les residències no va ser derivat a un hospital. Sols, abandonats, sense atenció hospitalària davant la preocupació dels seus familiars, mentre el 85% dels llits d’hospitals privats seguien buides i a la seva disposició “, ha relatat.

Eva Ortiz ha indicat que si el que ha passat en Sanitat, Educació o residències és greu “per falta de gestió”, “encara és més greu enganyar els que estan vivint una situació laboral i econòmica desesperada”. A l’qüestió, ha recordat que el Consell va anunciar ajudes per autònoms “i de nou ens van enganyar a tots. I dues vegades. La primera quan van deixar sense ajudes a dues de cada tres autònoms que les van demanar i la segona, quan a aquest autònom a què sí es la van concedir el deixen a l’estacada per falta de fons “.

Així, la portaveu adjunta ha assenyalat que la valenciana és la quarta CCAA on han tancat més empreses (darrere de Catalunya, Andalusia i Madrid): durant la pandèmia, gairebé 11.000, “el que significa 100 drames diaris”.

“Aquí fora la gent ho està passant malament, hi ha famílies que no arriben a final de mes i el pitjor que pot fer ara el Govern valencià és pujar els impostos. El que cal fer és just el contrari, protegir les famílies valencianes i no apujar impostos “, ha conclòs.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: