Emergència Climàtica destina 3,1 milions d’euros a la construcció i manteniment de dipòsits d’aigua per a l’extinció d’incendis forestals en 2021

La Conselleria de, Agricultura, Desenvolupament Rural Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha destinat un total de 3.125.431,22 euros a la construcció i manteniment de dipòsits d’aigua per a l’extinció d’incendis forestals durant 2021.

D’aquesta quantitat, per a l’adequació, revisió i manteniment de 58 dipòsits metàl·lics d’aigua es destinen 841.998,84 euros. En aquests treballs es té en compte la norma tècnica dels dipòsits, i inclouen els treballs necessaris per evitar qualsevol impacte sobre la fauna, mitjançant la instal·lació de rampes al seu interior, que faciliten que els animals puguin sortir de l’aigua, així com la construcció de abeuradors i basses a l’exterior.

Pel que fa a la construcció, a la província de Castelló s’estan executant 5 dipòsits per a l’extinció d’incendis forestals en els municipis de Cabanes, Cinctorres, Morella, Rossell i Xert, per un import de 1.132.094,15 euros.

A la de València, es construeixen 6 d’aquestes infraestructures i es condicionen els seus accessos a les localitats d’Ontinyent, Cortes de Pallars, Bunyol, Requena, Alpuente i Aras de los Olmos, per 925.644,54 euros. I en la d’Alacant es construeix un en el terme municipal de la Vall de Gallinera per 225.693,69 euros.

altres actuacions

A més, al llarg d’aquest primer semestre de 2021 s’han adjudicat les obres per a la construcció d’un dipòsit d’extinció d’incendis forestals al terme municipal de Pinet pressupostat en 216.982 euros, compromís que va adquirir la Conselleria després de l’incendi de 2018 de Llutxent .

Tota aquesta infraestructura de prevenció d’incendis, i en concret els 323 dipòsits d’aigua, cal mantenir-los perquè es trobin operatius a el 100% en tot moment.

Per a això s’han encarregat a Vaersa els treballs de conservació per a tota la Comunitat Valenciana per un import total de 1.997.932’84 euros, en què a més d’aquests treballs realitzen tasques de manteniment d’altres infraestructures de prevenció com els observatoris forestals.

La direcció general de Prevenció d’Incendis treballa amb el Ministeri d’Agricultura a les infraestructures de prevenció d’incendis que es pretenen finançar amb el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència presentat pel Govern Central, concretament a través de la component 4, ‘Conservació i restauració d’ecosistemes i la seva biodiversitat ‘, dins de la política palanca 2,’ Infraestructures i ecosistemes Resilients ‘, a executar durant els propers 3 anys (fins a desembre de 2023).

Dins d’aquest pla, la Conselleria desenvoluparà un programa de millora i modernització de la xarxa de detecció d’incendis forestals per un import de 3.867.500 euros, i entre les actuacions previstes, a més de la posada en marxa d’un servei d’estacions meteorològiques per la detecció de llamps, i una prova pilot de teledetecció d’incendis, es troba la construcció de sis nous dipòsits d’extinció del foc

Informació i oto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: