Carrasco: “L’informe de participació ciutadana de l’Avinguda de Lledó confirma que és un frau perquè no recull les demandes veïnals”

La portaveu de Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, ha confirmat en roda de premsa que la participació de ciutadana a la qual s’aferra l’alcaldessa Amparo Marco per seguir endavant amb la reforma de l’Avinguda de Lledó és “inexistent” . “L’informe de participació ciutadana de l’Avinguda de Lledó és un frau perquè no recull les peticions dels veïns. No sabem d’on s’ha tret que el projecte contempla el 90% de les peticions veïnals, és una dada que no apareix per cap costat en la ‘Memòria de l’Procés Participatiu. Millora Ambiental i Urbana de l’Avinguda de Lledó ‘a la qual hem tingut accés, encara que no ens ha estat facilitada per equip de govern, tot i demanar-per les vies oficials en reiterades ocasions “, ha explicat.

En aquest sentit afegeix: “Afirmem categòricament que no s’ha respectat l’opinió dels veïns perquè de les set entrevistes grupals celebrades i en les quatre sessions de taller realitzades, es deixa clar quina és la voluntat dels veïns, la primera petició és no eliminar el carril d’entrada a la ciutat, des Tombatossals a Mª Agustina, i és la primera que s’incompleix. Aquest document, que ens ha costat a tots els castellonencs 17.000 euros, que ha fet una empresa d’Alcoi, que no coneix la idiosincràsia de la nostra ciutat, evidencia l’atropellament que comet Marc a l’ignorar la voluntat de la majoria dels castellonencs “.

Amb aquest informe a la mà, la portaveu dels Populars a la ciutat de Castelló desmunta els arguments de el govern municipal d’esquerres per defensar una obra que “ningú vol, que ningú ha demanat, que va suposar el cop de gràcia per als comerços de la zona amb 14 mesos l’avinguda aixecada per obres i, entre molts perjudicis, generarà problemes d’accessibilitat importants als més de 4.300 vehicles que creuen diàriament aquest eix, sense haver-se analitzat l’impacte en punts com el Col·legi Consolació, segons reconeix el mateix document, afectant de ple a 1.200 famílies i als seus 100 treballadors que, necessàriament hauran d’accedir per carrers alternatives que no van a poder albergar l’augment de trànsit, com és el cas de l’avinguda Caputxins “.

Per aquestes raons, “demanem a Marc que reaccioni, que faci marxa enrere. L’hi reiterarem en el Ple a través d’una iniciativa, perquè desisteixi de el projecte que ningú vol, que ningú ha demanat i que s’allunya del que volen els veïns. Marc ho té molt fàcil. El procés de licitació de el projecte està ara mateix suspès, és l’ocasió perfecta per aturar-lo definitivament, dur a terme les millores que demanen els veïns a l’Avinguda de Lledó i, la resta de fons destinar-los a millores que ara mateix són necessàries en altres barris i que els veïns reclamen durant molt temps “, afegeix Carrasco.
Després d’haver analitzat l’informe en profunditat, Carrasco insisteix: “Enlloc es recullen les peticions realitzades pels veïns i les que s’han incorporat. I molt menys es dóna la dada que el 90% estan incorporades. Un cop més, el govern d’esquerres construeix la seva pròpia realitat perquè ningú li paralitzi les seves intencions “.

Resulta especialment cridaner per als Populars que l’empresa encarregada d’elaborar l’esmentat informe “és la mateixa que estan utilitzant tots els governs d’esquerres per dur a terme els processos de transformació, per malament dels principals nuclis urbans i comercials de ciutats com València, ja que aquesta empresa és la que es va encarregar de la destrossa del carrer Colom o la plaça de l’Ajuntament de València “, apunta Carrasco.
El document certifica que els veïns perceben l’avinguda com << UN ESPAI DE QUALITAT, UNA ZONA MOLT ÀMPLIA AMB BON ÚS DE VIANANTS, DE FÀCIL ACCÉS, AMB UNA AFLUÈNCIA IMPORTANT DE PERSONES QUE PASSEGEN PER LA ZONA I CICLISTES, VORERES ÀMPLIES I TAMBÉ VINCULAT A L' PAS DE VEHICLES QUE ENTREN A CASTELLÓ DES DE LA CIRCUMVAL·LACIÓ, PERÒ QUE EN GENERAL NO rOMANEN A LA ZONA >>.

I aprofundeix sobre les problemàtiques que els veïns perceben al barri, com la falta d’aparcament; el col·lapse de trànsit que hi ha en moments puntuals a les hores d’entrada i sortida de l’escola Consolació o els dubtes que el projecte vagi a minimitzar les emissions de CO2, ja que el tall de l’avinguda suposarà més circulació de vehicles per les carrers adjacents.

Davant aquestes, els veïns proposen un seguit de millores que passen per mantenir l’estructura de passeig central; ampliar el nombre de bancs; millorar les voreres laterals amb materials més segurs; millora de la il·luminació; incloure el carril bici, sense necessitat de modificar l’actual estructura; mantenir l’accés i possibilitat d’aparcament als equipaments de la zona, especialment a l’entorn de l’complex sanitari d’Unió de Mútues; potenciar el transport públic a la zona, especialment per als que resideixen a la Marjaleria, que ara no tenen aquest servei; crear camins escolars segurs; facilitar l’arribada de la bicicleta amb aparca bicis; millora de l’clavegueram; vincular aquesta zona a l’esport urbà, creant fins i tot circuits esportius per als runners o crear banys públics, fonts i mesuradors de qualitat de l’aire que mostrin informació amb fins pedagògics.
Per tant, “tots els veïns estan d’acord en què es poden adoptar mesures que millorin la sostenibilitat i la qualitat de l’entorn. Però una cosa és això, i una altra cosa és crear-los un problema als castellonencs on ara mateix no n’hi ha “, conclou Carrasco.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: