Els veïns de Higueras recullen firmes contra “la retallada del 50% de l’assistència mèdica”

L’alcaldessa d’Higueras, Mercedes Giménez, ha sortit al carrer per demanar el suport dels seus veïns amb una recollida de signatures que reclami davant de la Conselleria de Sanitat la restitució de la cobertura mèdica que aquest poble de l’Alt Palància gaudia abans de la pandèmia.

Amb un servei que atenia una localitat que no arriba als 100 habitants dos dies per setmana, una hora cada dia, “des de l’any 2020 la nostra població s’ha hagut d’ajustar a un servei retallat al 50%”. En efecte, el metge només visita els veïns de Higueras un dia a la setmana. Una situació “dramàtica per a un poble on la major part dels seus veïns són d’edat avançada i requereixen contínues cures i atenció periòdica”, explica l’alcaldessa del municipi.

En aquest sentit, assenyala Giménez, “sortir al carrer per recollir el suport de la nostra població és bàsic per fer veure a aquest Consell que Higueras necessita, sense més esperes, que el metge torni a prestar la cobertura mèdica que oferia abans de la pandèmia ”. “Els nostres veïns no mereixen aquest càstig precisament en un recurs, el sanitari, que és vital per a la localitat”.

En efecte, tal com assenyala l’alcaldessa de Higueras, el metge per a una localitat amb poques desenes d’habitants és una prestació vertebral per garantir la vida al municipi. “Si ens treuen el metge, ens treuen la vida i el poble cau en un risc de despoblació absolut. Per això exigim al Consell que ens escolti, que encara que som pocs volem continuar vivint a Higueras, i per això l’última cosa que necessitem és que ens retallin la cobertura mèdica. Reclamem que la restitueixin i, si han de modificar l’assistència, que la reforcin, no la retallin”.

Perquè el metge, tal com assenyala Giménez, “és vida, i nosaltres volem que la nostra localitat segueixi bategant i tingui futur perquè viure aquí és un privilegi però els qui governen deuen ser conscients que si ens priven del metge ens esborren del mapa”, ha declarat l´alcaldessa d´Higueras.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: