Els ajuntaments empraran gairebé 1.200 joves a través de les noves ajudes Avalem Joves Plus

Gairebé 1.200 joves tindran l’oportunitat de treballar a entitats locals, dins del programa de subvencions Avalem Joves Plus (Empuju) que convoca Labora. Aquestes ajudes, que es dirigeixen a ajuntaments i als seus organismes autònoms municipals i mancomunitats, consisteixen en contractacions de 12 mesos de joves entre 16 i 29 anys.

La convocatòria d’aquestes subvencions, que ha estat publicada al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana d’aquest divendres, 4 de març, posa a disposició de les entitats esmentades 22 milions d’euros. El termini per sol·licitar la participació en aquest programa és de deu dies hàbils a partir de dilluns que ve.

Els ajuts seran objecte de finançament a través dels fons de la Unió Europea i, un cop hagin estat concedits, les entitats locals hauran de procedir a la selecció dels joves que seran contractats.

Per poder optar a la selecció, les persones joves hauran d’estar inscrites com a demandants d’ocupació a l’Espai Labora que correspongui al municipi, figurar com a beneficiaris o beneficiàries del Sistema Nacional de Garantia Juvenil i tenir convenientment actualitzada la fitxa de demanda (consulteu aquí).

La persona treballadora serà seleccionada a través del sorteig que l’Espai Labora corresponent realitzarà entre els i les demandants d’ocupació inscrits a la seva oficina i que compleixin els requisits requerits per l’ajuntament.

El programa Avalem Joves Plus es realitza des de l’any 2014, i des de llavors, són gairebé 14.000 els i les joves que han tingut ocasió de tenir una experiència laboral en un ajuntament. Una dada cridanera és que un de cada tres joves que han participat en aquest programa estava treballant als sis mesos de finalitzar la seva participació.

Aquesta convocatòria s’uneix a la que s’ha publicat aquesta setmana, i que també s’adreça al col·lectiu jove. La convocatòria de l’1 de març passat es dirigeix ​​a empreses privades per a la contractació indefinida de persones joves qualificades.

Amb aquestes dues convocatòries Labora ha contribuït a la inserció laboral del col·lectiu jove amb més de 34 milions d’euros. Avalem Joves, el Pla integral de formació i ocupació per a joves, compta amb un pressupost estimat de 275 milions d’euros, i pretén combatre la desocupació de les persones menors de 30 anys.

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació ha posat a disposició de la ciutadania un butlletí on les persones inscrites reben informació al correu electrònic sobre ajudes, ocupació i formació. Qualsevol persona que vulgui conèixer quines són les properes ajudes que publicarà Labora

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: