Els senadors del PPCV exigeixen al Govern respecte a la identitat valenciana i que rectifiqui un segell que afirma que el Tribunal de les Aigües es desenvolupa en català

Els senadors valencians del PP han presentat una pregunta escrita al Govern d’Espanya després de tenir coneixement que la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre, entitat pública empresarial adscrita al Ministeri d’Hisenda i Funció Pública, ha emès un segell del Tribunal de les Aigües de la Vega de València en el text explicatiu del qual s’assenyala que “el judici es desenvolupa de forma ràpida, oral i íntegrament en català”.

La senadora per Castelló i portaveu adjunta del GPP al Senat, Salomé Pradas, ha exigit al Govern “que respecti la identitat valenciana”. “Els senadors valencians continuarem defensant les nostres senyes d´identitat i exigim que es rectifiqui l´emissió d´aquest segell, ja que la llengua en què es desenvolupa el judici del Tribunal de les Aigües de la Vega de València no és el català sinó el valencià”.

Pradas ha recordat que el valencià “és la denominació oficial recollida tant a l’Estatut d’Autonomia valencià com a la Constitució, i per tant exigim que es deixi de trepitjar els valencians, considerant-nos catalans de segona en lloc de valencians de primera”.

La pregunta, subscrita per Pradas, Alberto Fabra, Fernando de Rosa i Rubén Moreno, inquireix sobre “si es procedirà a la rectificació de la denominació de la llengua en què es desenvolupa el judici del Tribunal de les Aigües de la Vega de València per ajustar-se a la realitat i la legalitat”.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: