Els pressupostos de Sanitat augmenten les ajudes davant els copagaments farmacèutics fins a arribar als dos milions de beneficiaris

Informació i Foto: http://www.gva.es

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha destacat que el pressupost d’aquest departament per 2018, que ascendeix a 6.390 milions d’euros, “situa les persones al centre” i aposta “per la recuperació de drets, per l’enfortiment de la sanitat pública i l’eficiència en la gestió “.

Carmen Montón ha presentat el projecte de Pressupostos per a 2018 de la Conselleria de Sanitat en la Comissió d’Economia, Pressupostos i Hisenda de les Corts Valencianes. La consellera ha destacat que són els més alts pressupostats per la Generalitat, fins al punt que un de cada tres euros de despesa (17,5 milions al dia) es destinarà a sanitat.

“Estem parlant d’un increment de 306 milions més respecte al pressupost inicial de 2017 que sumat als augments consecutius dels dos anys anteriors suposa 897 milions d’euros més que l’últim pressupost de Sanitat del PP, el que representa un augment del 16% “, ha indicat la consellera.

Entre els diferents aspectes recollits en els comptes de 2018, Carmen Montón ha destacat l’augment de recursos contra la pobresa farmacològica. Augmenten a 35 milions la partida d’ajuts davant els copagaments farmacèutic i ortoprotètic fins a un total de 89.600.000 d’euros.

La nova partida permet ampliar les ajudes a nous col·lectius en situació de vulnerabilitat com són aquelles persones amb rendes inferiors a 18.000 euros que, a més, siguin perceptores de la prestació o el subsidi per desocupació o els qui hagin esgotat la prestació i encara no se’ls hagi concedit el subsidi.

A aquests col·lectius se sumen altres que, també per sota del mateix llindar de renda de 18.000 euros, siguin beneficiaris adults de l’accés a la cobertura de sanitat universal, famílies monoparentals o persones titulars i beneficiàries de la renda valenciana d’inclusió.

Amb aquesta iniciativa, dos milions de persones a la Comunitat Valenciana són potencials beneficiaris dels ajuts davant els copagaments, és a dir, el 40% dels valencians i valencianes.

Més pressupost per a personal

Una altra de les partides destacades per la consellera de Sanitat ha estat la relativa al capítol de despeses de personal que a l’arribar als 2.611 milions d’euros creix en 139,3 milions d’euros respecte a la mateixa partida de 2017.

En aquesta suma està prevista la dotació destinada a assumir la integració del personal del departament sanitari de la Ribera un cop finalitzi la concessió administrativa i passin a dependre de l’Administració.

Però aquest capítol també recull altres aspectes com la dotació de recursos humans per al procés d’integració a la xarxa pública del diagnòstic per imatge mitjançant ressonància magnètica o el personal destinat a implementar el nou model de prestació farmacèutica a les residències de gent gran

Estalvis en despesa corrent

La consellera de Sanitat ha destacat l’estimació de més de 40 milions d’euros d’estalvi en despesa corrent relacionat amb els nous concursos en marxa, com els acords marc per a l’adquisició de vàlvules cardíaques o l’increment de compra centralitzada, que ja arriba al 17 % enfront del 5% de 2015.

Munt ha assenyalat que el capítol de despesa corrent està dotat amb 2.371.000 d’euros, un 3,17% més que el 2017, que “no respon a major despesa, sinó a un ajust respecte a la despesa real, el que ens permet ser més eficients, aconseguir preus més competitius i seguir avançant en les nostres mesures de millor gestió “.

Increment de les inversions del 33%

Carmen Montón ha explicat que les inversions reals ascendeixen a 98.800.000 d’euros en el pressupost de 2018, el que representa un increment del 32,9% en relació al pressupost de 2017.
La Conselleria està desenvolupant el Pla de Dignificació d’Infraestructures Sanitàries 2016-2020, que suposa el escomesa d’obres i la dotació d’equipaments, nova tecnologia i eficiència energètica al llarg de tota la Comunitat i en tots els departaments.

En aquest capítol apareixen reflectits gairebé 2 milions d’euros per als nous projectes com el nou hospital d’Ontinyent, el centre d’especialitats i el centre de salut integrat de l’Espai Campanar-Ernest Lluch, i el HACLE de l’Hospital Militar, Manuela Solís.

També pressuposta 22 milions d’euros per a reformes hospitalàries com l’àrea de pediatria d’Alcoi, sales de parts i urgències a Elda, la segona fase d’urgències i un nou bloc quirírgico a Elx, la reforma de les urgències a Sagunt i el General de Castelló o la reforma de la 5a planta i les urgències pediàtriques a l’hospital Arnau de Vilanova de València.

Així mateix en aquesta partida hi ha 2,9 milions destinats a la construcció de nous centres d’atenció primària com El Raval a Castelló, Malilla a València o els de Vinaròs i Oliva.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: