Els metges i metgesses de família tramitaran en un mateix acte l’alta i la baixa laboral a la Comunitat Valenciana

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat que els metges i metgesses de família podran tramitar en un mateix acte la baixa i alta laboral de pacients que diagnostiquin de COVID que es concedirà juntament amb el diagnòstic.

L’alta tindrà una data de set dies des de l’inici de símptomes i en el cas que persisteixin els símptomes s’estendria el temps que calgués.

“Agilitzarem la tramitació de les altes i baixes per facilitar-ne l’obtenció per part dels pacients i, en uns moments d’important càrrega assistencial per als professionals, també reduirem els actes de caràcter administratiu que han de realitzar els centres de salut “, ha declarat la consellera.

Ana Barceló ha realitzat estes declaracions després de reunir-se este matí amb el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro.

Una altra de les mesures que la Conselleria posarà en marxa té a veure amb l’agilització de la tramitació de les baixes dels casos diagnosticats per punts centralitzats d’obtenció de mostres de la xarxa pública, laboratoris privats o els tests que es realitzaran a les oficines de farmàcia dins de l’acord aconseguit amb els col·legis professionals.

En aquests casos, les baixes se sol·licitaran a través del web per part del pacient en un enllaç que s’activarà a partir de divendres. A través de la inspecció sanitària, el comunicat de baixa es comunicarà a l’INSS i d’allà a les empreses directament. Les persones que s’hagin fet un test d’autodiagnòstic han de confirmar el positiu a qualsevol dels dispositius acreditats (incloent-hi laboratoris privats o oficines de farmàcia).

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: