Educació proposa la seva ampliació d’inversió a les infraestructures educatives d’Oriola per construir un nou col·legi a la costa

El director general d’Infraestructures Educatives de la Conselleria d’Educació, Víctor Garcia, ha visitat Oriola per seguir l’estat de les obres del pla Edificant a la capital del Baix Segura, que se sufraguen amb els fons econòmics del departament de Vicent Marzà tramiten per part de l’ajuntament. Garcia ha organitzat la visita a l’IES Thader, el CEIP Verge de la Porta, l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD) i el CEIP Los Dolses, acompanyat per part de l’equip de govern de la ciutat.

En aquest marc, el director general ha proposat a l’ajuntament “ampliar la inversió de gairebé 20 milions d’euros del departament del conseller Vicent Marzà en la millora dels centres educatius oriolans amb la construcció d’una nova escola a Oriola Costa, que s’aixecaria sobre una parcel·la municipal de sòl educatiu existent al costat del CEIP Els Dolses”.

“Aquesta nova escola suposaria una inversió d´entre 5 i 7 milions d´euros més per part de la Conselleria, que ens permetria descongestionar el CEIP Los Dolses i millorar l´atenció educativa en una zona de creixent expansió com és el litoral d´Oriola”, ha destacat Víctor Garcia.

En la visita al CEIP Verge de la Porta, Garcia ha avançat que “la Conselleria estudiarà ampliar l’adjudicació de fons econòmics per a l’actuació que ja estava prevista en aquest centre educatiu i replantejar l’actuació per demolir les instal·lacions i construir-ne un de nou”. parcel·la”.

Oriola és l’ajuntament on la Conselleria d’Educació ha adjudicat més actuacions per a la construcció i la millora d’infraestructures educatives de tota la Comunitat Valenciana: un total de 21 actuacions.

D’aquestes 21 actuacions, 13 ja estan acabades, 3 més estan en obres, 4 estan en fase de tramitació d’obres per part de l’ajuntament, mentre que una es troba a la fase final d’adjudicació de fons via Edificant. Aquesta darrera és la reforma integral de l’EASD d’Oriola, intervenció que ja compta amb 4,3 milions d’euros garantits per part de la Conselleria. Tot i això, el director general d’Infraestructures ha avançat que “la rehabilitació de l’EASD superarà els 5 milions d’euros una vegada conclogui l’actualització de la memòria econòmica”.

Garcia ha subratllat “el compromís total del conseller Marzà amb la modernització de les infraestructures educatives d’Oriola”. A més, ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament d’Oriola en la millora dels centres educatius de la ciutat i s’ha mostrat disposat a estudiar les peticions que es puguin generar des del consistori.

Gairebé 20 milions d’inversió a Oriola

A dels 18,2 milions d’euros d’inversió a Edificant cal sumar 1,3 milions més en dues obres que escometrà aquest estiu a Oriola la mateixa Conselleria: la retirada de fibrociment i reposició de la coberta de l’EADS d’Oriola, una actuació que ja ha sortit a concurs públic més de mig milió d’euros; i la inversió de 700.000 euros en diversos treballs de millora del CEIP Los Dolses que sortiran a licitació en breu.

Aquesta darrera intervenció, ha detallat el director general, “ens permetrà solucionar definitivament les discrepàncies que hi ha des de fa anys al voltant del mur de separació del col·legi amb una urbanització annexa. La Conselleria, amb la voluntat de posar fi al problema, retranquejarà voluntàriament la línia divisòria uns 15 cm dins de la parcel·la del col·legi per poder aixecar així un mur de 4 metres d’alçada amb què garantir la privadesa de l’alumnat.A més de permetre als nens i nenes tornar a gaudir del conjunt del pati, es reformaran també les pistes esportives, la cuina, la façana i la tanca del centre”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: