Educació

Els investigadors del projecte PALEODEM presentaran els seus resultats a la UA

Divendres que ve, 16 de setembre, a les 9 del matí, començarà a l’Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Lletres una jornada dedicada a presentar els resultats del projecte de recerca de l’ERC (European Research Council) PALEODEM Late Glacial Population History and Cultural Transmission in Iberia, que aborda la reconstrucció de les dinàmiques demogràfiques i dels processos de transmissió cultural a la Península Ibèrica durant la transició Plistocè-Holocè, emprant enfocaments interdisciplinaris basats en arqueologia d’alta resolució, ciència de dades i anàlisi de xarxes socials .

Juan Mora, el vicerector de Recerca de la Universitat d’Alacant, serà l’encarregat d’inaugurar aquesta jornada juntament amb Ignacio Grau, catedràtic d’Arqueologia i director del Departament de Prehistòria, Arqueologia, Història Antiga, Filologia Grega i Llatina de la UA, i Alberto Lorrio, catedràtic de Prehistòria i director del Grup de Recerca de Prehistòria i Protohistòria de la UA

A la primera part de la jornada es presentaran els resultats del projecte, que s’està desenvolupant des de l’any 2019 a l’I.U. d’investigació en arqueologia i patrimoni històric (INAPH) de la Universitat d’Alacant. La segona part comptarà amb exemples d‟altres projectes ERC del panell Estudis del Passat (SH6) en les modalitats Synergy Grant i Starting Grant. En primer lloc, Luis Miguel Martínez Otero, investigador del Consell Superior d’Investigacions científiques, efectuarà una presentació sobre el projecte XSCAPE Material Minds: Exploració d’Interaccions between Predictive Brains, Cultural Artifacts i Embodied Visual Search de la modalitat Synergy Grant. Aquest projecte està col·liderat per l’Institut de Neurociències de la Universitat Miguel Hernández, l’Institut de Ciències del Patrimoni del CSIC, la Universitat de Sussex i la Universitat de Kiel.

Per la seva banda, Carla Lancelotti, investigadora ICREA adscrita a la Universitat Pompeu Fabra, efectuarà una presentació del projecte RAINDROPS Resilience and Adaptation to Drylands Identifiqueu past water management practices for drought-resistant crop, de la modalitat starting Grant.

Finalment, Ester Boldrini, subdirectora de la Unitat de Projectes Internacionals de R+D+i del Servei de Gestió de la Investigació de la Universitat d’Alacant, informarà sobre els serveis de suport per a la preparació de propostes i Ana Martínez, tècnic de la mateixa Unitat presentarà les diferents convocatòries del Work Programme 2023.

L´esdeveniment està recomanat per a personal investigador en general, directors/es de projectes i grups de recerca, i investigadors/es interessats a conèixer i participar en futures convocatòries de l´ERC. La jornada està organitzada pel Vicerectorat de Recerca de la Universitat d’Alacant, l’Institut Universitari de Recerca en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH) i l’equip de recerca del projecte PALEODEM.

Les inscripcions estan obertes i per a qualsevol consulta les persones interessades es poden posar en contacte a la següent adreça: sdir.irtd@ua.es

Informació i Foto: Universitat Alacant

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint