Els Desdejunis de Treball Europa 2027 presenten les novetats de «Horizon Europe»

La FUE-UJI, a través de la seua Oficina de Projectes Europeus i Internacionals (EuroFUE-UJI), ha presentat als seus Patrons, aquest dimecres 17 de febrer, les novetats del nou programa marc d’investigació i innovació de la Unió Europea «Horizon Europe», en el marc dels Desdejunis de Treball Europa 2027, amb la col·laboració de Caixalmassora. Aquesta sessió en línia ha comptat amb la participació com a expert de Javier García, cap del departament de Lideratge Industrial, Direcció de Programes de la UE i Cooperació del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI).

El Desdejuni ha sigut inaugurat per Jesús Lancis, vicerector d’Investigació i Transferència de la Universitat Jaume I (UJI), qui ha destacat que «el programa Horizon Europe és una oportunitat única per a incentivar la investigació i la innovació». Després de la inauguració, Carlos Cabrera, president executiu de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa (FUE-UJI), ha presentat els principals mecanismes d’innovació de la Unió Europea, posant l’accent principalment en què «és fonamental que l’ecosistema innovador de la província de Castelló incremente la seua participació en el nou programa «Horizon Europe», apostant per la promoció, la comunicació i la capacitació dels principals destinataris del programa marc».

En els nous pressupostos de la Comissió Europea per al període 2021-2027, el nou Programa Marc d’Investigació i Innovació, «Horizon Europe», compta amb una suma de quasi 100.000 milions d’euros de pressupost. Aquests fons es vertebren sobre la base dels tres pilars fonamentals del programa, que són la Ciència Oberta, Reptes Globals i Competitivitat Industrial i Innovació Oberta. Javier García, cap del departament de Lideratge Industrial, Direcció de Programes de la UE i Cooperació del CDTI, ha destacat les novetats d’aquest nou programa marc, entre elles: topics menys prescriptius, plans d’igualtat com a criteri d’elegibilitat per a entitats públiques i la necessitat de presentar al costat de la proposta d’un esborrany del pla de difusió. A més, García també ha destacat com a novetat que «la Comissió Europea vol facilitar les sinergies entre els diferents fons de la Unió Europea».
A continuació, Gloria Serra, gerent de la FUE-UJI, ha moderat el col·loqui en el qual els assistents han plantejat els seus dubtes, inquietuds i reflexions sobre el programa «Horizon Europe».
Per a finalitzar, Jesús Lancis, vicerector d’Investigació i Transferència de l’UJI ha clausurat la jornada remarcant la importància d’aquesta cita per a la cerca de sinergies i incentivar la participació en el programa «Horizon Europe» investigació i innovació.
La següent cita del cicle Desdejunis de Treball Europa 2027 serà el pròxim 17 de març, per a presentar els Fons Europeus per al període 2021-2027.

Més informació: http://www.eurofue.com/desayunos-europa-2027

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: