Els concessionaris pagaran un 10% menys pels seus terrenys a PortCastelló

L´Autoritat Portuària de Castelló ha començat a aplicar la nova valoració dels terrenys del port, que suposa una rebaixa mitjana d´un 10% en les taxes d´ocupació per a les empreses concessionàries i titulars d´autoritzacions, és a dir, un estalvi uns 900.000 euros anuals .

El port de Castelló compta actualment amb prop de 200 concessions, i el 70% es veuen beneficiades dels nous valors de la taxa docupació dels terrenys i làmina daigua de la zona de servei del port i els terrenys afectats a ajudes a la navegació, com els fars. La valoració influeix directament en les quotes de la taxa docupació a les quals han de fer front les empreses que sestableixen en zona portuària.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rubén Ibáñez, ha assegurat que aquesta valoració “afavorirà la captació d’inversions a PortCastelló, farà que sigui més competitiu i facilitarà i impulsarà la iniciativa privada al port”. “En definitiva, per una banda, les empreses concessionàries es beneficien d´un important estalvi, i d´altra banda, el port és més atractiu en tenir unes taxes més competitives”.

Rubén Ibáñez ha assenyalat que aquesta mesura se suma al fet que PortCastelló sigui el port que actualment disposa de més metres quadrats de tot l´arc mediterrani per a la instal·lació de nous clients i indústries. “Estem en disposició d´oferir sòl a un preu molt competitiu”, ha indicat el president de l´Autoritat Portuària.

El Butlletí Oficial de l’Estat va publicar el 20 de juny passat l’ordre per la qual s’aprova la nova valoració dels terrenys i la làmina d’aigua de la zona de servei del port de Castelló i dels terrenys afectats a ajuts a la navegació. Des de llavors s’estan aplicant els nous valors per afavorir les empreses que conformen la Comunitat Portuària.

Cal recordar que la determinació del valor dels terrenys i les aigües de la zona de servei dels ports i espais afectats al servei de senyalització marítima és necessària per determinar la base imposable de la taxa d’ocupació, que es merita a favor de l’Autoritat Portuària per a l’ocupació de domini públic portuari. El valor es determina sobre la base dels criteris de mercat.

Informació i Foto: Comunicación PortCastelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: