Els centres de recerca biomèdica de la Comunitat Valenciana desenvolupen gairebé 300 investigacions relacionades amb la SARS-CoV2

Les set fundacions de recerca adscrites o vinculades a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública tenen en marxa, o han conclòs, 283 projectes i investigacions clíniques relacionades amb el coronavirus. Cada 20 de maig es commemora el seu el Dia Internacional de l’Assaig Clínic amb l’objectiu de donar a conèixer a la ciutadania en què consisteix la tasca de la investigació per aconseguir una vacuna o un medicament per a una malaltia concreta.

En concret, el 72% són projectes que plantegen de forma detallada possibles solucions a un aspecte específic de la pandèmia per SARS-CoV2, però també hi ha investigacions (assaigs clínics i estudis observacionals) dissenyats per valorar en persones l’eficàcia i seguretat de tractaments, tècniques diagnòstiques i terapèutiques o l’eficàcia de les vacunes.

Les investigacions sobre SARS-CoV2 desenvolupades a la Comunitat Valenciana versen sobre vies de transmissió i mesures per prevenir la infecció i diagnosticar-la de forma primerenca, models predictius per anticipar la seva evolució, tractaments i recomanacions terapèutiques, interrelació amb altres patologies o possibles seqüeles.

També s’aborda el paper de les TIC davant la COVID-19, així com qüestions relatives a la reproducció, l’embaràs, la lactància i la infància. Les conseqüències de la pandèmia en la salut mental i en grups especialment fràgils (població anciana, per exemple) són, així mateix, objecte d’anàlisi.

En la majoria dels casos són estudis promoguts per professionals de la Sanitat i, en menor mesura, de el món acadèmic (universitats valencianes, però també d’altres autonomies i països), fundacions o associacions relacionades amb la salut, laboratoris i l’Organització Mundial de la Salut.

Aquest personal investigador, en paraules de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, “s’ha bolcat per intentar aportar solucions i millores en tots els àmbits: des de la prevenció i el diagnòstic de la infecció fins al seu tractament o pronòstic, i sempre amb les mires posades a traslladar els avanços de laboratori al llit de l’pacient “.

En concret, les investigacions sobre SARS-CoV2 que estan en marxa a la Comunitat Valenciana les promouen o compten amb participació de personal de l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe (IIS La Fe), l’Institut de Recerca de l’Hospital Clínic de València (Incliva) , la Fundació de la Comunitat Valenciana per a la Gestió de l’Institut d’Investigació Sanitària i Biomèdica de Alacant (Isabial), la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), la Fundació d’Investigació de l’Hospital General Universitari de València (FIHGUV), la Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló i el Centre d’Investigació Príncep Felip (CIPF).

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: