Els Bombers de la Diputació d’Alacant renoven la seva col·laboració amb la UA en matèria de microsismicitat

El Consorci Provincial de Bombers i la Universitat d’Alacant han renovat el programa de recerca i d’assessorament que des de l’any 2004 mantenen en matèria de microsismicitat. El diputat d’Emergències, Javier Sendra, i la rectora de la UA, Amparo Navarro, han signat el conveni que regula aquesta col·laboració que es prolongarà durant quatre anys més.

“La tasca de la Diputació d’Alacant en aquest projecte és ajudar econòmicament a la compra de material i instruments per al Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de la UA, que és qui realitza els estudis i recopila la informació, amb el fi de cooperar en la consolidació i ampliació de l’operativitat de la xarxa sísmica instal·lada a la província”, ha explicat el diputat.

Per part seva, la rectora ha destacat que la renovació d’aquest conveni “és essencial per mantenir la xarxa sísmica de la Universitat d’Alacant i, donar un servei que és de gran importància per a tota la província”. Amb ell, a més, “millorarem els equips actuals i, per tant, el control de la sismicitat provincial”.

Per part seva, a través d’aquest conveni, el Consorci de Bombers rep una actualització constant de les dades de sismicitat que els permet elaborar un pla especial d’actuació que asseguri la intervenció eficaç i coordinada dels recursos i mitjans disponibles, a fi de reduir les conseqüències dels possibles terratrèmols que es puguin produir sobre les persones, els béns i lentorn.

El desenvolupament de campanyes divulgatives i d’assessorament tècnic adreçades a ajuntaments per ajudar-los a elaborar els seus propis plans d’actuació davant el risc sísmic, la divulgació de la informació sísmica o la sensibilització de l’opinió pública mitjançant accions de formació i consulta són altres dels aspectes que contempla aquesta col·laboració.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: