Els avantatges de la Tuin consoliden la targeta moneder de Metrovalència entre un 26,7% de les persones usuàries

Els avantatges de la Tuin, entre les quals destaquen la seva comoditat i la seva senzillesa a l’hora de viatjar per diferents zones, consoliden la targeta moneder de Metrovalència entre un 26,7% de les persones usuàries de la xarxa de metro i tramvia de València i la seva àrea metropolitana.

Malgrat de la pandèmia de la COVID-19, la utilització dels diferents títols de transport de Metrovalencia va mantenir el 2020 la tendència dels últims anys. Un descens gradual de l’ús de l’bonometro i l’increment progressiu de la targeta moneder tuin.

El bonometro segueix sent el títol preferit pels clients i les clientes de Metrovalencia però, per segona vegada consecutiva, la seva utilització ha baixat per sota de l’50%, en concret a l’45,30%, (46,08% el 2019). D’aquesta manera, es manté la tendència percentual a la baixa que ha patit en els últims exercicis. El 2020 van ser 16.755.102 els viatges que es van realitzar amb bonometro.

Amb un preu de 7,60 euros per a una zona (0,76 euros per viatge) el bo de deu viatges de Metrovalencia no ha experimentat un increment de preu en 2021, a l’igual que la resta de tarifes de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana ( FGV), i segueix sent un dels més barats de les explotacions de metro i tramvia d’Espanya.

L’ascens de la Tuin

Si l’evolució en l’ús de l’bonometro ha estat negativa en els últims anys, l’acceptació de la targeta moneder tuin és inversament proporcional, de manera que manté el seu avanç d’exercicis anteriors des que va ser creada el 2015. El passat any la seva utilització es va concretar en més d’un de cada quatre viatgers o viatgeres, amb un 26,76% (22,18% el 2019). Amb aquest títol, el 2020, es van desplaçar 9.898.264 persones usuàries per Metrovalencia.

La targeta tuin o targeta moneder de la xarxa de Metrovalencia es carrega i recàrrega amb un mínim de 10 euros en qualsevol targeta sense contacte pròpia de Metrovalencia i s’ha de validar d’entrada i sortida, excepte en el tramvia (només d’entrada), per que pugui aplicar el preu corresponent a l’trajecte realitzat.

El títol permet viatjar per tota la xarxa amb qualsevol combinació zonal (1, 2, 3 o 4 zones) i descompta de l’saldo disponible en aquell moment l’import corresponent a l’nombre de zones recorregudes, amb el mateix preu d’un viatge amb Bonometro, tot i que amb alguns avantatges comercials afegides.

Els altres títols més utilitzats

Sobre l’ús de la resta de títols, l’Abonament Transport (AT), vàlid per a 30 dies des de la primera validació, amb un nombre il·limitat de viatges i transbords en Metrovalencia, Metro Bus i EMT, és el tercer títol més usat, amb un 8 , el 86% registrat i 3.275.758 viatges.

A continuació, amb el 5,13% d’usos i 1.898.222 desplaçaments, se situa el bitllet senzill, vàlid per a un sol viatge a la zona per la qual s’adquireixi i que per a una única zona manté un preu de 1,5 euros .

En cinquè lloc, amb un 3.06% i 1.131.341 moviments, es troba el Bo Transbord, que permet utilitzar de manera combinada els serveis de Metrovalència, metrobús i EMT per deu viatges i possibilita realitzar un transbord durant els 90 minuts següents a la primera validació.

En sisena posició se situa el passi Gent Major per a les persones majors de 65 anys i que amb un preu de 9,70 euros permet realitzar un nombre il·limitat de viatges durant 30 dies. El 2020 va representar el 2,78% dels títols i 1.028.491 moviments.

Un lloc per darrere se situa la passada de pensionistes dels diferents convenis subscrits per FGV amb ajuntaments valencians que suposen el 1,70% i 629.882 viatges; el vuitè és l’anomenat Abonament Sanitari pel qual el personal sanitari, social i farmacèutic es desplaça de manera gratuïta per la xarxa de Metrovalencia en temps de pandèmia i que representa el 1,31% dels títols i 484.466 viatges.

El novè títol més utilitzat en 2020 va ser la passada Mobilitat, l’abonament per a persones usuàries amb una diversitat funcional de l’el 64% o superior amb viatges il·limitats durant un mes o un any, segons quina modalitat s’adquireixi, després de la primera validació. Aquesta opció va suposar el 1,1% i 406.633 moviments.

Finalment, el desè títol de transport més utilitzat va ser el manual que s’adquireix en ruta, que va suposar el 2020 el 0,58% i 214.254 viatges.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: