Elisa Díaz denuncia el greu risc d’incendi i de propagació de plagues de la muntanya de Benagéber, abandonat des del temporal de vent i neu de 2017

La portaveu de Medi Ambient de el Grup Popular en Les Corts, Elisa Díaz, ha denunciat el “greu risc d’incendi i de propagació de plagues en la qual es troba la muntanya de Benagéber tres anys i mig després de l’temporal de neu i vent de 2017 “.

La diputada ha visitat la zona al costat de l’diputat provincial i alcalde de Benaguasil, Ximo Segarra, que ha remarcat la importància i necessitat d’arribar i atendre a tots els municipis, “i amb més motiu als que més difícil ho tenen per accedir a les administracions “. Segons el diputat provincial, “Benagéber ja sap què és patir un gran incendi, i està veient com la despoblació els fa efecte, un petit poble on estan censades unes 180 persones i durant l’hivern no viuen més de 50, la majoria gent gran”.

Per a Díaz, la gestió forestal sostenible “no és només una necessitat davant el risc d’incendis i la propagació de plagues, sinó una possible forma de frenar la despoblació, a l’crear ocupació verda”. “En aquesta ocasió sembla que des de l’ajuntament es van licitar treballs d’extracció dels arbres danyats pel temporal de 2017 en més de 1/3 del seu brancatge i que no fossin viables, sent personal de la Conselleria responsable de realitzar les tasques de supervisió d’aquests treballs “.

“No entenem que la muntanya es trobi totalment colmatat de tanta massa forestal seca, en alguns casos acumulada, i en la majoria de l’extensió de la muntanya objecte de l’actuació, totalment abandonada, sense tallar i sense recollir, o tallada i jaient allà mateix . És un absolut perill “, ha manifestat la portaveu de Medi Ambient.

A més, Díaz ha denunciat que els treballs que s’estan duent a terme “no resulten acords a l’estipulat en els plecs, tenint constància de comunicacions amb el personal tècnic sobre possibles incompliments”. “Per tot això, des del Grup Parlamentari Popular hem sol·licitat els informes emesos per part d’aquest personal que puguin constar en Conselleria i que dóna trasllat de el desenvolupament dels treballs realitzats fins ara. També hem preguntat si a la vista d’aquests informes s’ha adoptat alguna mesura perquè es compleixin les condicions acordades i es reculli l’enorme quantitat de polvorí que s’estén per tot aquesta muntanya de Benagéber com més aviat millor “.

Per a la diputada popular “no es pot permetre que per mala acció o per omissió, els nostres muntanyes segueixin en l’estat tan lamentable en què es troben. Urgeixen treballs seriosos de silvicultura, que facin potenciar l’ocupació verda a les zones rurals despoblades i que a més garanteixin la conservació dels nostres boscos “.

“Ni es pot prohibir la silvicultura, ni es pot donar màniga ampla a que es facin treballs de qualsevol manera. Desgraciadament veiem que des de la Conselleria actuen en aquestes dues línies, lluny de fomentar la figura de l’silvicultor i potenciar la prevenció d’incendis i propagació de plagues mitjançant una gestió forestal sostenible de les nostres muntanyes “, ha afirmat Díaz. La diputada ha assenyalat que espera “que es corregeixin les actuacions i que en cap moment el combustible que hi ha en aquesta muntanya i que el converteix en pur polvorí sigui preludi d’utilitzar l’embassament de Benagéber per al que podria ser una tràgica extinció”.

Per la seva banda, Segarra ha mostrat la seva preocupació “a l’veure la muntanya així en ple estiu, amb anunci de més altes temperatures i més aquests dies de calor i risc extrem, i possibles ponents que puguin ser les condicions idònies perquè es produeixi un incendi , que sens dubte pot arribar a ser la ruïna definitiva per a aquest petit municipi de l’interior valencià “.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: