El XV Congrés sobre la Violència contra la Dona reunirà aquesta setmana en l’ADDA a més de 900 assistents

Informació i Foto: http://www.diputacionalicante.es

La Diputació d’Alacant celebrarà els propers dies 15 i 16 de novembre en l’ADDA el XV Congrés sobre la violència contra la Dona, al qual assistiran 900 persones i que en aquesta ocasió abordarà qüestions com la violència simbòlica, la joventut i les noves masculinitats o el paper de la publicitat, entre d’altres.
 
         La diputada de Família i Ciutadania, Mercedes Alonso, ha explicat que “a través d’aquesta cita anual, s’analitzen diferents aspectes que es susciten al voltant de la violència de gènere per poder generar un debat carregat d’experiències, bones pràctiques i propostes de treball que serveixin per crear noves vies de solució al problema “.
 
El Congrés comptarà amb un complet programa de ponències, conferències i taules rodones i estarà dirigit, principalment, a les regidories de Dona i Serveis Socials, psicòlegs, metges, juristes, advocats i associacions professionals.
 
Després de la inauguració del congrés per part del president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, l’escriptora i especialista Núria Varela oferirà la conferència inaugural “Violència simbòlica, mecanismes que perpetuen la violència de gènere”. “Joventut, violència de gènere i noves masculinitats”, a càrrec de la professora d’Antropologia Social a la UMH Anastasia Téllez, i “La publicitat com a generadora de pensament; una eina més per a l’eradicació de la violència contra dones i nenes “, oferida per la directora de l’Agència de Comunicació i Gènere, Isabel Mastrodomenico, són els títols de les altres ponències que s’oferiran en aquesta trobada, en què també es parlarà dels recursos i serveis disponibles o d’educació i conscienciació.
 
D’altra banda, l’esdeveniment segueix apostant pels recursos de caràcter tecnològic i inclou una aplicació mòbil a través de la qual els participants podran consultar tota la informació relativa a la trobada, realitzar preguntes i emetre la seva opinió en temps real. A més, es retransmetrà via streaming, disponible a la pàgina web http://www.congresoviolenciamujer.com, i estarà present a les xarxes socials a través de Facebook i Twitter. Finalment, s’oferirà, com tots els anys, un servei de guarderia-ludoteca per als fills dels congressistes.
 
Per mi, per tu, per totes
 
Aquest quinzè congrés no és, però, l’únic acte que ha programat la Diputació d’Alacant aquesta setmana amb motiu de la commemoració el proper 25 de novembre, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona i amb els que busca contribuir a lluitar contra aquesta xacra social.
 
 Sota el títol “Per mi, per tu, per totes”, l’ADDA acollirà també el proper divendres 17 de novembre a partir de les 19.00 hores un esdeveniment dirigit a tota la ciutadania per tal de despertar consciències i fer partícip a la societat civil de la lluita contra l’eradicació de la violència de gènere a través, fonamentalment, de la implicació del teixit associatiu i empresarial de la província.
 
D’aquesta manera, “mitjançant la lectura de relats, interpretació de peces musicals i projecció d’audiovisuals relacionats amb la violència de gènere volem implicar tots en el compromís de lluitar, de manera conjunta i coordinada, contra aquesta xacra”, ha indicat Alonso, qui ha explicat que, a més, l’esdeveniment es tancarà amb la lectura d’un manifest que subscriuran tots els presents.
 
L’acte és gratuït i l’accés és lliure, prèvia presentació d’entrada, que es pot recollir a les dependències de l’Àrea de Família i Ciutadania de la Diputació d’Alacant, situades a l’Av. Federico Soto, nº 4, d’Alacant.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: