El tradicional Marató de Donació de Sang de la Diputació d’Alacant aspira a superar les 300 donacions el proper cap de setmana

Informació i Foto: http://www.diputacionalicante.es

El Palau Provincial acull aquest cap de setmana el tradicional Marató de Donació de Sang de la Diputació d’Alacant que, en la seva dissetena edició, pretén superar la xifra de 300 donacions. El diputat de Benestar de les Persona, Miguel Zaragoza, la cap de Servei del Centre de Transfusió d’Alacant, Mabel Ortiz, i la responsable del Servei de Promoció, Francisca Ferrer, han presentat aquest matí tots els detalls d’aquesta iniciativa solidària que es durà a terme el divendres 17 de novembre de 16:00 a 21:00 hores i el dissabte dia 18 de 9:00 a 14:00 hores i de 16:00 a 21:00 hores.
 
         Zaragoza ha manifestat que “donar sang ens beneficia a tots. Per això, hem d’aconseguir que aquest gest no sigui una cosa extraordinària quan ocorre una emergència o es fa una crida puntual, sinó que ha de ser un acte diari per poder mantenir les quantitats que necessita el sistema sanitari “. Així mateix, el diputat ha provechado la seva intervenció per fer una crida a la generositat i sensibilitat de tota la societat alacantina, especialment dels més joves, perquè participin en aquesta proposta altruista que “suposa un orgull i un motiu de satisfacció per a qui la porta a terme “.
 
Com és habitual, la marató comptarà amb un ampli equip de professionals sanitaris compost per metges, infermers i zeladors que s’encarregaran que les donacions es facin amb fluïdesa, seguretat i en òptimes condicions.
 
          Les persones que s’acosten a donar sang a Palau Provincial rebran com a obsequi una tassa del donant i participaran en diversos sortejos que inclouen entrades per al MARQ i l’ADDA, així com lots de productes per cortesia del Patronat Costa Blanca.
 
         Per la seva banda, Mabel Ortiz ha destacat que “la Marató de Donació de Sang de la Diputació d’Alacant és molt especial per a nosaltres, no només per la quantitat de gent que hi participa, sinó també perquè es tracta d’una iniciativa que difon molt bé les necessitats de donar que hi ha a la nostra província “.
 
“El 2015 i 2016 va haver-hi més de 300 persones que es van presentar per donar sang i aquest any esperem que, almenys, puguem repetir aquest gran èxit”, ha afegit la cap de Servei del Centre de Transfusió d’Alacant.
 
Els requisits per ser donant de sang són tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos i gaudir de bona salut. A més, els voluntaris hauran d’acudir amb el seu DNI, sense estar en dejú i havent begut abundants líquids per mantenir una adequada hidratació.
 
Finalment, Francisca Ferrer ha insistit en la immensa satisfacció que produeix per a les persones donar sang, “un acte molt senzill que, però, permet salvar la vida de tres persones”.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: