El XV Campionat Ornitològic de la Comunitat Valenciana congregarà a 4.500 exemplars a Almassora

Informació i Foto: http://www.almassora.es

Almassora començarà avui a rebre els més de 4.500 exemplars de canaris, periquitos, aus exòtiques i agapornis, entre altres, que competiran en la desè cinquena edició del Campionat Ornitològic de la Comunitat Valenciana, organitzat per l’Associació de Canaricultura Santa Quitèria. Un total de 275 participants, provinents de les tres provincies valencianes, a més de des d’Albacete, Múrcia i Tarragona presentaran les seues aus a aquest concurs, en el qual els jutges valoraran el color i la postura dels canaris i les característiques d’altres espècies.
La previsió de visitants és de més d’un miler persones, la qual cosa suposarà “un impacte econòmic considerable per a Almassora, a més d’una oportunitat única per a donar a conèixer el municipi”, ha assegurat el regidor d’Esports, Xavier Trenco. “L’ornitologia és una afició profundament arrelada en les nostres comarques, per la qual cosa és un honor acollir aquesta competició autonòmica que reunirà als millors criadors valencians”, ha destacat l’edil, qui ha volgut reconèixer “l’intens treball que els membres de l’Associació Santa Quitèria han fet en els últims mesos per a que puga celebrar-se aquesta competició en el nostre poble”.
Així doncs, la mostra obrirà les seues portes al públic el diumenge 29 d’octubre. La corporació municipal, la reina de les festes, Paula Cubertorer, i la cort d’honor, inauguraran l’exposició, que podrà visitar-se fins a dimecres 1 de novembre. Prèviament, un comitè de 42 jutges nacionals estudiarà les aus per a atorgar els reconeixements als tres vencedors de cada categoria, els noms dels quals es coneixeran el dissabte 28.
El president de l’entitat organitzadora i de la Federació Ornitològica de la Comunitat Valenciana (FOCVA), Roger Beltrán, ha animat els veïns a visitar la mostra i a comprovar “el gran nivell que els criadors d’Almassora tenen en moltes de les categories”, així com a “descobrir una afició els orígens de la qual es remunten al segle XVI i que hem de mantenir amb l’ajuda de les noves generacions”.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: