Castelló en Moviment demana la cessió dels terrenys de muntanya negra per a crear un parc obert a la ciutadania

Informació i Foto: http://www.castelloenmoviment.org

Després d’informar sobre la voluntat de restaurar i obrir a la ciutat el jardí de l’antic asil, la formació assembleària ha presentat una nova proposició per a convertir en un parc periurbà els actuals terrenys de Muntanya Negra.

Iniciar els tràmits perquè l’Ajuntament de Castelló negocie amb el Ministeri de Defensa la cessió d’aquest espai amb la fórmula jurídica que es valore més convenient.
En aquest cas Castelló en Moviment sol·licita iniciar els tràmits perquè l’Ajuntament de Castelló negocie amb el Ministeri de Defensa la cessió d’aquest espai amb la fórmula jurídica que es valore més convenient. La intenció de l’agrupació electoral és desenvolupar un pla de restauració de l’entorn, parant esment a l’ús recreatiu i a l’educació i sensibilització mediambiental.

El regidor de Castelló en Moviment , Xavi del Señor, indica que «Castelló té una mancança d’espais que vagen més enllà de xicotets places arbrades de barri. Necessitem espais prop del nucli urbà que permeten a la ciutadania entrar en contacte amb la natura sense necessitat de fer grans desplaçaments, als quals es puga arribar de manera ràpida a peu o en bicicleta i que puga ser d’ús diari».

Muntanya negra és un espai natural propietat del Ministeri de Defensa que ocupa 182,58 hectàrees, situat en el terme de Borriol i Castelló de la Plana.
Muntanya negra és un espai natural propietat del Ministeri de Defensa que ocupa 182,58 hectàrees, situat en el terme de Borriol i Castelló de la Plana. Tal com contempla la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient forma part del terreny forestal de la comarca de la Plana. Del Señor explica que «es tracta d’un corredor ecològic i funcional que pot connectar diferents elements de la infraestructura verda de la nostra comarca com l’arbrat de l’Hospital de la Magdalena, el Tossal Gros i Penyeta Roja. A més, pot garantir la continuïtat entre ecosistemes i facilitar l’accessibilitat de la ciutadania a aquest espai proporcionant oportunitats recreatives i d’educació ambiental».

Muntanya Negra pot esdevenir un parc periurbà planificat per a l’activitat esportiva. En l’entorn de l’Hospital de la Magdalena, el Tossal Gros i el Castellet es desenvolupen des de fa molts anys activitats.
La proposició de Castelló en Moviment descriu que «Muntanya Negra pot esdevenir un parc periurbà planificat per a l’activitat esportiva. En l’entorn de l’Hospital de la Magdalena, el Tossal Gros i el Castellet es desenvolupen des de fa molts anys activitats com la bicicleta de muntanya, el senderisme, el running i l’escalada. Alhora, des del punt de vista social i d’ús públic, també es podria convertir en un espai ideal per a la realització d’activitats i iniciatives educatives i de sensibilització ambiental».

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: