El Valencia CF se suma a el Dia Mundial del Càncer de Mama

Cada 19 d’octubre se celebra el Dia Mundial de l’Càncer de Mama i el València CF s’ha volgut sumar a la mateixa mostrant el seu suport a cinc pacients de Estima’t, associació de dones afectades de càncer de mama que compten amb el suport de professionals de l’ Hospital La Fe.

Anna, Carme, Marta, Vanesa i Tere van acudir aquest dilluns a la Ciutat Esportiva VCF per presenciar l’entrenament del primer equip masculí, amb José Bordalás a el front, i del primer equip femení, amb Andrea Esteban al capdavant.

Cadascuna de les cinc pacients va rebre una bufanda rosa de l’València CF (color associat a el càncer de mama) de mans de l’entrenador i els capitans per, posteriorment, fotografiar-se amb la plantilla i el cos tècnic tant de l’equip masculí com del femení.
Associació Estima’t (www.asociacionestimat.com)

Estima’t és una associació de dones afectades de càncer de mama que compten amb el suport de professionals de l’Hospital La Fe. L’objectiu de l’associació és crear i fomentar grups de suport psicològic per a la realització d’activitats d’ajuda mútua o d’autoajuda a les persones malaltes de càncer de mama i als seus familiars. Així com campanyes de prevenció, informació i sensibilització i creació de grups de voluntariat.

Cal destacar que les principals necessitats de les pacients amb aquesta patologia són emocionals, econòmiques i socials. En la majoria dels casos, recorda Carmen Reina, presidenta de l’Associació, “la pacient té un àmbit familiar, laboral i d’amics que es bolca amb ella. Però també hi ha exemples de persones que es troben soles o que no tenen prou recursos econòmics per comprar material oncològic com una perruca, tractaments de fisioteràpia o psicològics. Estima’t vol incidir en resoldre aquests problemes dels quals no es parla habitualment “.
Unitat de Mama de l’Hospital La Fe

La Unitat de Mama de l’Hospital La Fe atén més de 300 casos nous de càncer de mama a l’any, dels quals s’actua sobre la mama en més de 260 casos. Un 45% requereixen mastectomies. La Unitat de Mama de la Fe és una unitat multidisciplinar en la qual treballen més de 20 especialistes d’Oncologia, Radiologia, Medicina Nuclear, Anatomia Patològica, Ginecologia, Cirurgia Plàstica, Rehabilitació, Cirurgia General (secció de Patologia Mama) juntament amb personal d’Infermeria , auxiliars d’infermeria i Administració.

Informació i Foto: Valencia CF

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: