El tramvia de València compleix 28 anys amb 172,2 milions de desplaçaments i amb 5 quilòmetres de traçat nous

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha destacat que “avui, 24 de maig, el tramvia modern de València compleix vint-i-vuit anys de servei a la xarxa de Metrovalència”, temps en què ha desplaçat “172, 2 milions de persones usuàries a les seves quatre línies, una vegada sumada des del 17 de maig la nova Línia 10″.

Torró ha destacat l'”èxit inqüestionable” experimentat pel tramvia de València en les últimes dècades i ha assegurat que aquest mitjà de transport “mira el futur amb optimisme amb la recent obertura de la Línia 10, que connecta el centre de València amb Natzaret, i les ampliacions previstes d’aquesta mateixa línia i les línies 11 i 12 de Metrovalència, totes en marxa administrativament, ja que s’estan redactant els estudis de projecte”.

El 21 de maig de 1994, amb l’obertura de la Línia 4 del tramvia, es va recuperar un sistema de transport públic que des de finals del segle XIX fins al 1970 havia vertebrat la ciutat i articulat la vida quotidiana dels seus ciutadans i ciutadanes.

Amb la recuperació d’aquest mitjà de transport per part de la Generalitat, València es convertia a la primera ciutat espanyola a recuperar un sistema de tramvia, però modernitzat. La consellera ha assenyalat que, des d’aquell moment, “la progressió del tramvia ha estat constant, fins al punt que les grans capitals com Madrid, Barcelona, ​​Sevilla o Bilbao han apostat per aquest mitjà de transport seguint la referència del tramvia de València “.

Evolució del tramvia

D’aquesta manera, ha recordat Torró que “la primera línia del tramvia modern es va inaugurar el 1994 amb 21 parades i 9’8 quilòmetres de xarxa integrats a l’entorn urbà de la ciutat, circumstància que segueix conservant, però ja amb 25 quilòmetres de longitud actualment, després de sumar els 5 km de la Línia 10”.

En aquests 28 anys la xarxa tramviària ha evolucionat fins a comptar amb quatre línies en servei: Línia 4 (Mas del Rosari/Doctor Lluch), la Línia 6 (Tossal del Rei/Marítim), la Línia 8 (Marítim-/Neptú) i la Línia 10 (Alacant-Natzaret). L’explotació actual suma 25 quilòmetres i 51 parades, repartides pels municipis de València (40), Burjassot (6) i Paterna (5), que els recorren 46 unitats de Siemens i Bombardier, actualment Alstom.

Les parades més transitades són La Carrasca, Pont de Fusta, Benimaclet, Vicent Andrés Estellés, La Cadena i Vicente Zaragozá i el nombre de quilòmetres recorreguts en aquests 28 anys puja a 34,5 milions, cosa que equival a 863,5 voltes al món .

Ampliacions futures

La posada en servei de la Línia 10 de Metrovalència suposa el “punt de partida”, en paraules de la consellera, per a les futures ampliacions de la xarxa de tramvia a la ciutat de València. A banda de la prolongació de la pròpia L10 cap al Grau, els seus primers quilòmetres de recorregut seran compartits per les futures Línies 11, que es desviarà a la Ciutat de les Arts i de les Ciències (Pont l’Assut de l’Or) fins al Grao -en què coincidirà amb la prolongació de la L10-, i la Línia 12, que prendrà un traçat alternatiu, després de l’estació d’Estimat Granell-Montolivet i abans de la parada de Quatre Carreres, fins a assolir el major hospital de la capital, l’Hospital La Fe.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: