“El teletreball ha arribat per quedar-s’hi”, segons la investigació de Telegrow que coordina Florida Universitària

La fase de recerca del Projecte Telegrow que coordina Florida Universitària ha confirmat que el teletreball ha arribat per quedar-s’hi. Aquesta nova possibilitat laboral ha demostrat que millora la conciliació, la productivitat i la satisfacció tant dels empleats com de les empreses. De fet, es confirma que empreses i treballadors continuaran apostant per aquesta nova manera de treballar.

Tot i això, segons la investigació de Telegrow, “la generalització del teletreball requereix millores addicionals tant per part dels empleats com dels ocupadors”. Per aprofitar les grans oportunitats i beneficis que ofereix, ja que s’avança cap a una forma híbrida de treball, l’informe apunta que cal enfortir les competències digitals i els canvis culturals vinculats a la transformació digital.

Durant la fase de recerca, els socis han analitzat el context del teletreball, la bretxa d’habilitats digitals dels més grans de 50 anys i les barreres i les creences que impulsaran o limitaran l’adopció del teletreball. L’objectiu de la fase de recerca ha estat obtenir coneixements valuosos per desenvolupar una eina de formació útil que ajudi els empleats més grans de 50 anys a desenvolupar les seves competències digitals i adaptar-se de manera eficaç a la nova realitat del treball a distància.

D’una banda, les investigacions han demostrat que la majoria de països han adaptat la seva legislació per promoure el teletreball i garantir els drets i els deures d’empleats i ocupadors, impulsats per la situació de la pandèmia.

D’altra banda, s’ha constatat que els empleats de més de 50 anys tenen menys habilitats digitals que els empleats més joves i enfronten més desafiaments quant a l’adquisició d’aquestes noves habilitats. De tota manera, també es destaca que mostren proactivitat i una bona actitud cap a la millora de competències.

El desenvolupament de les competències digitals de la mà d’obra de la UE ha esdevingut essencial per a l’ocupabilitat i la competitivitat. Així, la bretxa digital ha impulsat el desenvolupament de polítiques i programes a nivell europeu i nacional. Segons la investigació, les habilitats digitals són essencials per fomentar el teletreball, però les habilitats toves han estat valorades pels ocupadors fins i tot com a més importants que les habilitats “tècniques”.

La investigació ha aprofundit tant en les habilitats digitals com en les toves que són més importants per al teletreball i en què s’ha de centrar la formació. Però també en un aspecte clau per superar la bretxa digital 50+, les estratègies daprenentatge, ja que necessitem bons materials de formació que utilitzin estratègies daprenentatge adaptades als estudiants adults.

Aproximadament 500 persones han participat en aquesta investigació: 257 aprenents i empleats de FP, 229 proveïdors i capacitadors de FP, a través d’enquestes, i 34 representants empresarials, a través de 6 grups focals, i ha estat desenvolupat de març a agost de 2021 per Florida com a entitat sòcia responsable d’aquesta activitat.

Vicky Gómez és la investigadora de Florida Universitària que està treballant per part al Telegrow i ha coordinat les investigacions i anàlisis d’aquesta primera fase del projecte: comprovar la situació i necessitats del teletreball a Espanya, analitzar-les juntament amb les obtingudes pels altres països del projecte i realitzar un informe final sobre aquest. La professora de Florida Universitària Patricia Santateresa també ha participat al document com a experta.

Els resultats d’aquesta investigació contribuiran al desenvolupament de les fases següents del Projecte TeleGROW, que inclou el disseny del TeleGrow Hub i els materials d’aprenentatge utilitzant estratègies més eficients per a la formació d’adults, millorant així l’impacte del projecte. Aquests són els resultats d’aquesta primera fase de recerca:

• Informe final de TeleGrow (anglès)
Aquest document inclou l’anàlisi i les conclusions de la fase de recerca desenvolupada al projecte TeleGrow des del març fins a l’agost del 2021 a Itàlia, Grècia, França, Polònia i Espanya.
• Resum executiu fase de recerca de TeleGrow (anglès)
Aquest document recull les principals conclusions de la fase de recerca desenvolupada al projecte TeleGrow des del març fins a l’agost del 2021 a Itàlia, Grècia, França, Polònia i Espanya.
• Informe interactiu de TeleGrow
La versió interactiva estarà disponible al lloc web del projecte: https://telegrow.erasmus.site/

El projecte TELEGROW “Enhancing the Teleworking Digitals Skills for the Middle aged employees” pretén donar suport als formadors dotant-los de coneixements sobre el teletreball i oferint-los mitjans innovadors per atraure l’alumnat adult. El projecte dotarà les persones formadores i centres de FP dels coneixements i eines necessaris perquè el seu professorat, i plantilles en general, major de 50 anys puguin teletreballar de manera eficaç, adaptant-se així a la nova realitat del treball a distància a l’actual situació de pandèmia.

‘Telegrow’ està finançat pel Programa Erasmus+ (KA226 – Associacions per a la Preparació per a l’Educació Digital en Formació Professional) i el seu període d’execució és de l’1 de març del 2021 al 28 de febrer del 2023. El consorci està coordinat per Florida Universitària i hi participen cinc entitats més relacionades amb l’educació i les TIC d’Espanya, França, Grècia Itàlia i Polònia.

Informació i Foto: Florida Universitaria

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: