El secretari autonòmic per a la Unió Europea, Joan Calabuig, es reuneix amb les associacions ciutadanes ucraïneses a la província de Castelló

El secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, acompanyat per la directora territorial de Presidència a Castelló, Eva Redondo, ha mantingut aquest dijous una reunió amb representants de l’organització de ciutadans ucraïnesos a la província de Castelló, ‘Kalyna’ i l’associació de nens d’Ucraïna ‘AniukCAS’, per mostrar el suport i el reconeixement de la Generalitat a la seva tasca i conèixer les seves principals preocupacions en relació amb les persones refugiades que estan arribant a la província.

Calabuig els ha explicat el dispositiu desenvolupat per la Generalitat per a lajuda al poble ucraïnès i els ha traslladat les diferents mesures que shan posat en marxa, en col·laboració amb el govern dEspanya i amb els Ajuntaments de la Comunitat. Es tracta d’actuacions tant en matèria sanitària, amb la creació d’un SIP provisional per a les persones refugiades com en la regularització de la seva residència, entre d’altres. L’objectiu és rebre “en les millors condicions possibles els refugiats ucraïnesos que estan arribant al nostre territori”, ha assenyalat Calabuig.

El secretari autonòmic els ha informat també sobre els acords aconseguits amb els Ajuntaments perquè siguin aquests, a través dels seus serveis socials, els que “en una primera instància, rebin les persones refugiades quan arriben d’una manera no organitzada o pels seus propis mitjans a qualsevol localitat i els donin acollida i suport durant les primeres hores”.

Des de les associacions ucraïneses castellonenques han mostrat el seu agraïment tant a les administracions públiques, com a la ciutadania per la seva resposta davant la crisi i s’han ofert a col·laborar amb la Generalitat, com a traductors, per a les persones refugiades que requereixin suport psicològic, entre d’altres propostes.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: