El rector de la Universitat d’Alacant participa en la reunió de llançament de el projecte de l’aliança europea Transform4Europe – T4E

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, ha participat aquest matí a la reunió de llançament de el projecte Transform4Europe – T4E, finançat en la segona convocatòria d’Universitats Europees en el marc de el Programa Erasmus +, l’objectiu és el desenvolupament i implementació d’una estratègia de transformació intel·ligent per a la col·laboració estratègica entre l’aliança i les regions involucrades.

L’objectiu de l’programa és la creació d’una Universitat Europea sostenible amb estructures conjuntes de govern i administració, formant una xarxa estratègica d’universitats i agents socials regionals.

Per a això, T4E reuneix set universitats europees, liderades per la Universitat de Saarland a Alemanya, la Universitat d’Alacant a Espanya, l’Acadèmia d’Arts d’Estònia, la Universitat de Silèsia a Katowice de Polònia, la Universitat de Sofia St. Kliment Ohridski de Bulgària, la Universitat de Trieste a Itàlia i la Universitat Vytautas Magnus a Kaunas de Lituània.

La reunió, realitzada virtualment a causa de la situació de pandèmia a nivell mundial, ha brindat un marc de discussió estratègica als rectors, així com als respectius equips de les universitats de T4E, perquè comparteixin una visió comuna de l’ensenyament superior a Europa com a protagonista principal en la configuració de el futur d’Europa mitjançant un enfocament empresarial de el coneixement incorporat a les seves regions. Així mateix, durant la reunió s’han compartit les expectatives i desafiaments relatius a l’execució de el projecte.

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, considera aquesta iniciativa com fonamental per a la creació d’estructures conjuntes de govern i administració i ha presentat algunes dades d’interès sobre la Universitat d’Alacant centrant-se en les bones pràctiques en matèria d’innovació i internacionalització educativa , l’excel·lència en la investigació, així com els reptes i les expectatives la Universitat d’Alacant en la implementació d’aquesta aliança europea.

La reunió que s’ha mantingut avui permetrà que l’aliança comenci a treballar durant els propers tres anys en el desenvolupament d’una estratègia conjunta de mobilitat (Mobility4All) i per assolir el multilingüisme, la implementació d’estudis conjunts per a estudiants, professionals i públic en general , el reconeixement automàtic de certificacions d’estudis entre els socis T4E i la creació d’entorns innovadors d’ensenyament i aprenentatge.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: