El Rànquing CYD situa el grau en Infermeria de la Universitat d’Alacant com el millor Espanya

El grau d’Infermeria de la Universitat d’Alacant continua mostrant resultats que el situen any rere any com el millor a Espanya. Tot i ser un dels estudis que podria haver-se vist afectat més greument per la pandèmia, ja que gran part del seu itinerari lectiu es compon de pràctiques a hospitals i centres de salut, el Rànquing CYD, que elabora la Fundació Coneixement i Desenvolupament ( CYD), situa aquest grau de la principal institució acadèmica alacantina com el de millor rendiment, que és el principal valor que mesura aquesta classificació.

En concret, el grau en Infermeria de la Universitat d’Alacant presenta 9 punts dels 12 possibles a l’apartat d’Ensenyament i Aprenentatge, mentre que els 3 punts restants els situa en un valor intermedi de rendiment. Amb els mateixos punts de major rendiment, en segon lloc, hi ha la Universitat Pública de Navarra, però amb un únic punt de valor intermedi. La tercera universitat que apareix en aquesta classificació és la de Salamanca, amb 8 punts de més rendiment i 3 de valor intermedi. A quart i cinquè lloc apareixen les universitats de Cantàbria i Navarra.

Un altre dels àmbits en què destaca la Universitat d’Alacant és el dels estudis relacionats amb l’enginyeria elèctrica, encara que la institució no imparteix aquest grau en concret. En aquest àmbit, la UA apareix com la tercera a Espanya en valor de rendiment, precedida de la classificació per les universitats politècniques de València i Catalunya.

Finalment, altres àmbits en què resulta entre les millors d’Espanya la Universitat d’Alacant són els referents a l’enginyeria civil i la química, on la institució alacantina apareix entre les deu millors espanyoles en tots dos apartats.

Segons explica el vicerector d’Estudiants, Qualitat i Llengües de la Universitat d’Alacant, Francisco Torres, aquestes dades són motiu de “orgull” i resultat “de la bona feina de la institució durant anys de treball”.

Pel que fa a Infermeria, el vicerector destaca que “es va fer una gran feina durant els anys de pandèmia perquè les pràctiques d’Infermeria, que copen gairebé la meitat de crèdits del grau, no afectessin el rendiment de l’alumnat. Per això, es van moure assignatures teòriques perquè s’impartissin durant el temps en què no es podien realitzar pràctiques i es van concentrar, posteriorment, els crèdits pràctics”. “Això va implicar un gran esforç de coordinadors i professorat, però el resultat és que els egressats a Infermeria per la Universitat d’Alacant són altament demandats a tot Espanya, cosa que estem comprovant en programar pràctiques per al futur grau en Medicina que impartirem al curs 2023-2024”, afegeix Torres.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: